Новини

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageОприлюднені дані реєстру платників акцизного податку

Державна фіскальна служба реалізуючі постанову Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 року №408 «Деякі питання електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового» здійснює реєстрацію платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового та їх акцизних складів шляхом їх включення до реєстру платників акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового (далі – Реєстр платників) на підставі заяв, що подаються суб’єктами господарювання в електронній формі.

Відповідно до пункту 5 Порядку реєстрації платників акцизного податку – розпорядників акцизних складів/акцизних складів пересувних у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого названою постановою, ДФС веде Реєстр платників та щодня оприлюднює на власному офіційному веб-порталі інформацію з Реєстру платників із зазначенням ідентифікаційних та реєстраційних даних платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового.

Інформацію щодо зареєстрованих станом на 01.07.2019 платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, включених до Реєстру платників, розміщено на офіційному веб-порталі у рубриці «Реєстри» за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/reestri/383606.html.

Інформація з Реєстру платників буде щоденно оновлюватись та оприлюднюватись у цій рубриці до запровадження такого оприлюднення в електронній формі у Електронному кабінеті.

 

Затверджено форму заявки

Конотопське управлінння ДФС у Сумській області доводить до відома, що 01.07.2019 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 08.05.2019 № 188 «Про затвердження форми заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними, та Порядку її заповнення» (зареєстрований у Міністерстві юстиції 05.06.2019 за   № 579/33550) (далі – Наказ № 188), яким затверджено: форму заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними (далі – заявка); Порядок заповнення заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними (далі – Порядок).

Так, такі заявки складають суб’єкти господарювання, які не є розпорядниками акцизних складів та здійснюють переміщення на митній території України власного пального або спирту етилового для потреб власного споживання чи промислової переробки. Складаються та надсилаються заявки до контролюючого органу в електронній формі з урахуванням законодавства з питань документування управлінської діяльності. Заявка заповнюється державною мовою. Заявка складається щодо кожної операції з переміщення пального або спирту етилового із зазначенням кількох транспортних засобів (у разі потреби).

У заявці передбачено зазначати: транспортний засіб; розташування пункту навантаження/розвантаження; код товару/опис пального або спирту етилового згідно з УКТ ЗЕД; дату початку/закінчення періоду транспортування.

Порядок складається з двох розділів: розділ І «Загальні положення», в якому зазначені вимоги до юридичних та фізичних осіб, які мають складати заявку, вказано реквізити, які вони мають заповнити, особливості підписання та передачі заявки до контролюючого органу. Розділ ІІ «Складання Заявки та порядок її заповнення», в якому зазначені особливості заповнення окремих граф заявки.

Звертаємо увагу, що період переміщення пального/спирту етилового не може перевищувати 30 календарних днів. Наказ № 188 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 27.06.2019 № 49.

 

У червні щоденно оформлювалось 7 автомобілів з іноземною реєстрацією

Після пролонгації термінів звільнення від адміністративної відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту кількість розмитнення автомобілів значно знизилась. Про це повідомив в.о. Голови ДФС Олександр Власов в інтерв’ю ІА «Інтерфакс-Україна».

За його словами, у червні щоденно оформлюється у середньому 7 транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Також очільник ДФС зазначив, що протягом дії пільгового періоду – з 25 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року оформлено понад 218 тис. транспортних засобів, у тому числі 140 тис. автомобілів, які були ввезені або тимчасово, або в режимі транзиту і перебували на території України з порушенням термінів вивезення.

«Протягом усього пільгового періоду спостерігалася тенденція щодо збільшення оформлення транспортних засобів. Перші 10 тисяч були оформлені за 30 днів, наступні 10 тисяч – вже за 10 днів. Тільки за 20 лютого було оформлено понад 9,5 тисячі авто», – повідомив Олександр Власов.

Після закінчення пільгового періоду – по 23 травня – митницями оформлено понад 48 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією. Що ж стосується середньодобових показників оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, то у в березні цей показник становив близько 30 автомобілів за добу, в квітні – 60 – 80, а у травні – близько 100 транспортних засобів.

 

Патефон виявили митники на кордоні

Через митний пост «Катеринівка» Сумської митниці ДФС громадянин Росії 03.07.2019  незаконно переміщував портативний грамофон.

При виїзді з України до Російської Федерації громадянин Росії обрав формою проходження митного контролю «зелений коридор». Під час проведення митного огляду його автомобіля в багажному відділенні виявлено патефон. Зі слів власника даний програвач належить особисто йому, дата виготовлення – до 1960 року.

Даний механічний пристрій для програвання обмежений до переміщення через митний кордон України згідно статті 197 МКУ та додатка № 1 інструкції, затвердженої Наказом Міністерства культури і мистецтв України № 258 від 22.04.2002 року.

 

Розширено перелік товарів з Росії, заборонених до ввезення

Кабінет Міністрів України  постановою від 15.05.2019 № 535 «Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації» розширив перелік товарів з Російської Федерації, заборонених до ввезення в Україну.

Так, з 1 липня заборонено ввезення ветеринарних вакцин і лікарських препаратів; будь-якого одягу, включаючи костюми, футболки, шкарпетки, взуття, нижню білизну тощо; цементу; кормів для тварин; шпалер; деяких металевих виробів; обладнання для хлібобулочних виробів.

Також заборона поширюється на ввезення деяких транспортних засобів: тракторів, транспорту для перевезення 10 і більше осіб, легкових та вантажних автомобілів, а також транспортних засобів  спеціального призначення.

При цьому деякі положення постанови наберуть чинності з 1 березня 2020 року. Це стосується вживаних залізничних і трамвайних вагонів.

 

Перейти до вмісту