Новини

У Конотопському районі відбулося грандіозне полуничне свято

ImageЦього літа Малий Самбір традиційно став однією з найколоритніших туристичних принад Конотопського району, адже  8 червня 2019 року на базі Сумської дослідної станції садівництва ІС НААН, на свято-фестиваль «Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю» зібралась велика гостинна родина Конотопського району на чолі керівників району,

за участі депутатів районної ради, сільських голів, керівників підприємств установ, а також відвідувачів-ласунів різного віку, обʼєднаних любовʼю до полуниці і спраглих не тільки поласувати свіжими ягодами, а й спробувати всі «родзинки» культурно-розважальної програми.

В урочистій частині зі святом всіх присутніх привітали голова  районної ради Анатолій Боярчук та голова райдержадміністрації Микола Горбенко, кандидат сільськогосподарських наук, заслужений працівник сільського господарства, директор Сумської дослідної станції садівництва В’ячеслав Фільов.

Голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук висловив удячність усім працівникам станції садівництва, які доглядають та вирощують ці чудові ягоди. Побажав щедрих врожаїв та подякував керівнику Сумської дослідної станції садівництва В’ячеславу Фільову за організацію свята.

Керівники району урочисто вручили командам переможцям у змаганнях з футболу, волейболу та інших видів спорту кубки і грамоти, а  господар свята В'ячеслав Фільов ящики з запашною суницею. За його словами, це свято є брендом Конотопського району. А це не лише упізнаваність невеличкого села Малий Самбір, а й прекрасна можливість залучити інвестиції у територію.  

Цьогоріч полунична столиця району Малосамбірщина підготувала  розваги для гостей різного віку й уподобань. Так, найменші відвідувачі свята досхочу накаталися в міні-вагончиках та кареті, а до «Батутного містечка» утворилися цілі черги. Щире дитяче захоплення викликав тематичний боді-арт, після якого на дитячих щічках зʼявлялися червоні полунички, а в очах – вогники радості. Дитячий конкурс краси «Міс «Ягідка – 2019» вже вкотре довів, що українські дівчата – справді найвродливіші у світі.

Любителі помалювати мали у своєму розпорядженні цілу стіну, а інтерактивний театральний міні-фест яскравими постановками вразив не тільки дітей, а й дорослих поціновувачів драматичного мистецтва. Численні ігри та розваги з яскравими ходулістами-аніматорами залишили у дитячих душах незабутнє враження. Любителі мультиків стали завсідниками кінотеатру на свіжому повітрі, із захопленням перенісшись у світ української анімації. Справжню ж феєрію дитячих вражень викликало шоу мильних бульбашок, а розважальний батл фарбами розмалював найяскравішими кольорами настрій найменших учасників полуничного свята.

 Дорослі мали можливість відвідати виставку ретроавтомобілів. Спортивні фани активно вболівали за улюблені команди під час змагань з міні-футболу та волейболу, а найазартніші випробовували удачу під час фіш-драйву «Ловися, рибко!» та намагаючись відгадати переможця у забізі тварин.

Крім того, усі без винятку гості заходу мали могли подорожувати у просторі й часі, відвідавши Історико-етнографічний музей с. Малий Самбір; посмакувати літніми делікатесами у ресторані під відкритим небом; помилуватися живими статуями та їхніми тематичними мізансценами «Один день із життя українців» та зробити яскраві світлини у численних тематичних фотозонах.

Справжнім подарунком для відвідувачів свята стала концертна програма за участю аматорів сцени Конотопщини (Великосамбірського, Дептівського, Кузьківського, Чорноплатівського сільських будинків культури та районного будинку культури), а також спеціальних гостей – дитячого зразкового театру естрадної пісні «VIVAT» (м. Ніжин), аматорського вокального колективу «Чудо-яблуня» (м. Кролевець), жіночої групи аматорського народного колективу «Рідна пісня» (м. Конотоп), фольк-рок-гурту «Сварожичи» та ансамблю «Гуляй, душа».

Справжньою родзинкою свята було фаєр-шоу «Чотири сезони», вогняні іскри якого стали феєричним фінальним акордом заходу.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту