Новини

В Конотопському районі відбулось засідання колегії лісівників

Image28 травня 2019 року в Конотопському районі відбулась виїзна колегія Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Збір учасників відбувся на базі ДП «Конотопське лісове господарство». На початку зустрічі Віталій Баранов розповів присутнім про діяльність очолюваного ним підприємства, відзначивши, що ДП «Конотопське лісове господарство» входить до складу виробничого об’єднання «Сумиліс». Підприємство розташоване на території Конотопського, Путивльського та Буринського адміністративних районів в центральній частині Сумської області. В адміністративно-господарському відношенні поділена на 5 лісництв з площами: Конотопське (4753 га), Бочечківське (4611 га), Новомутинське (5428 га), Путивльське (4586 га), Бунякінське (6717 га). Щорічний обсяг посадки лісу в держлісфонді за останні 5 років в середньому становить 90 га.

В адмінбудівлі ДП «Конотопський лісгосп» під головуванням начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Чигринця, за участі голови районної ради Анатолія Боярчука, голови райдержадміністрації Миколи Горбенка, директорів лісгоспів і лісівників відомства відбулось пленарне засідання колегії.

Учасники засідання підвели підсумки роботи підприємств управління в осінньо-зимовий період 2018/19 року та окреслили завдання щодо забезпечення стабільної їх роботи у наступному осінньо-зимовому періоді.  Розглянули стан ведення мисливського господарства державними мисливськими підприємствами управління.

В рамках перебування делегація долучилась до відкриття новоствореного лісівничо-просвітницького центру «Музей лісу та мисливства». Після церемонії перерізання символічної стрічки керівником обласного управління і керівниками району, присутні з захопленням переглянули музейні експозиції. Презентацію провели учні шкільного лісництва.

 В практичній частині колегії учасники оглянули лісопожежну станцію лісгоспу та системи відеонагляду з виявленням фактичного осередку пожежі.

В Новомутинському лісництві було проведено практичне навчання по тушінню лісової пожежі силами лісгоспу разом з працівниками 12 державно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Сумській області.  

Також члени колегії та гості оглянули лісові культури та роботу мульчера TMC Cansela TFS-200,що працює разом з трактором Бєларус-1221 Б2.

Підводячі підсумки колегії керівники району і очільники лісогосподарської галузі визнали корисним досвід проведення подібних галузевих зустрічей на місцях, особливо на рівні районних лісових господарств.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Перейти до вмісту