Новини

В Конотопському районі відбулись урочистості, присвячені Дню Перемоги

ImageСьогодні ми схиляємо голови в пошані перед тими, хто 74 роки тому з неймовірною жагою справедливості виборов Перемогу, зупинив війну, виніс вирок нацизму, приніс мир і надію, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які відбудовували рідну країну.

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр.

День Перемоги – це свято, яке  гуртує представників усіх поколінь в їх щирому прагненні віддати данину шани визволителям, які захищали Батьківщину десятки років тому, і тим, хто боронить її сьогодні.  

З нагоди Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня 2019 року в усіх населених пунктах Конотопського району  відбулися урочистості, на яких вшанували пам'ять тих, чиє життя було обірване насильством світового масштабу. Керівництво району, депутати районної ради,   представники трудових колективів, громадських організацій, військовослужбовці, молодь вітали учасників бойових дій, працівників тилу та дітей війни.

«Цей день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів» – зазначив голова районної ради Анатолій Боярчук у своєму вітанні та побажав здоров’я, довголіття, миру, злагоди та добробуту кожній родині, а нинішнім захисникам Батьківщини – незламного духу і відданості своїй землі.

Цьогорічний  районний  мітинг-реквієм  з  нагоди  відзначення Дня перемоги над нацизмом, відбувся у с. Попівка. Керівництво району, представники місцевої влади, місцеві жителі поклали корзини квітів до меморіалу Загиблим воїнам.

Під час мітингу було проведено вже традиційну акцію «Маки памʼяті», які є міжнародним символом памʼяті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів.

Особливо чутливий фон створили пісенні виступи та хореографічні номери аматорів сцени району. В театралізованому дійстві наскрізними персонажами заходу стали образи Дівчинки та Памʼяті, як символи надії на мирне майбутнє, а  атмосферу тривоги та напруженого очікування створили образи Війни і Печалі. 

В рамках заходу відбувся яскравий флешмоб «Памʼять», під час якого діти випустили у небо жовто-блакитні кульки на знак утвердження віри в мирне майбутнє України.

             Традиційно 9 травня, в День Пам'яті та Примирення, 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в селі Соснівка пройшов урочистий мітинг-реквієм, до якого приєднались керівництво району.

Гарним святковим подарунком для мешканців села став реконструйований Меморіал Слави загиблим воїнам-односельцям, що боронили Вітчизну у роки Другої світової війни. Жителі населеного пункту дякували Соснівському сільському голові Ганні Онікієнко і власнику ПСП АФ "Соснівська" Володимиру Галяну за оновлений Меморіал та упорядкований парк. У місцевому храмі села Соснівка священнослужителі відслужили молебень за загиблими.

Цього ж дня голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, т.в.о. голови Конотопської районної державної адміністрації Андрій Сахно взяли участь в урочистих заходах в районному центрі, що розпочалися з покладання квітів до пам’ятного меморіального хреста воїнам, котрі віддали свої життя за Україну.

Віддавши шану пам’яті патріотів, учасники мітингу взяли участь в урочистостях біля Меморіалу Слави.

З Днем визволення жителів Конотопщини привітали представники влади, побажали всім здоров’я, щоб кожен день життя був сповнений радістю та новими звершеннями, а добрі справи примножували велич рідного краю та держави.

Учасники зібрання низько схилили голову у скорботній хвилині мовчання перед пам’яттю всіх тих, хто загинув, виборюючи незалежність і волю нашої держави,  поклавши корзини квітів до підніжжя обеліску Слави.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

Перейти до вмісту