Новини

Відбулось засідання круглого столу з питання розбудови Конотопського госпітального округу

Image22 березня 2019 року у райцентрі Конотопського району відбулось засідання круглого столу «Організаційні та фінансові питання формування та розбудови Конотопського госпітального округу».

У заході взяли участь перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Вадим Акпєров та фахівці обласного центру, керівництво Конотопської районної ради, райдержадміністрації, міської влади, районів та ОТГ, що входять до Конотопського госпітального округу, а саме: м. Конотоп, Конотопського району, Буринського району, а також Буринської, Бочечківської та Дубовязівської ОТГ.

Перед початком семінару присутні оглянули територію Комунального некомерційного підприємства Конотопської міської ради “Конотопська центральна районна лікарня імені академіка Михайла Давидова”, побували в декількох відділеннях, оцінивши їх матеріально-технічну базу та якість надання медичних послуг.

Говорячи про можливі напрями підтримки вторинної ланки медичної допомоги на обласному рівні, перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Вадим Акпєров зазначив, що визначальним в цьому аспекті має бути бачення самих учасників госпітальних округів, визначене у багаторічних Планах розвитку, які найближчим часом розроблятимуть Госпітальні ради.

Учасники зустрічі обговорили положення про госпітальну раду, детально зупинилися на плані заходів щодо формування Конотопського госпітального округу та механізмах реформування медичних закладів в Конотопському госпітальному окрузі.

Відповідно до визначеної законодавством формули Госпітальна рада цього округу складатиметься з 12 членів [5 – від м.Конотоп, 2 – від Конотопського району, 2 – від Буринської ОТГ і по 1 – від Буринського району, Дубов'язівської та Бочечківської ОТГ].

Image

Image 

Перейти до вмісту