Новини

У Конотопському районі відзначили 205-річницю з дня народження Т.Г.Шевченка

ImageВ історії є імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Шевченко – українець, рівних якому наша земля не мала. Доля Кобзаря і доля України невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме пророче слово.

            Березневі шевченківські дні для кожного українця переплітаються у вінок синівської любові до нашого духовного батька, котрий все життя поклав на вівтар служіння своєму народові, його захисту і возвеличенню.

             В селі Шевченкове за участі голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука,   голови районної державної адміністрації Миколи Горбенка, голови правління ПАТ «Радгосп «Шевченківський» Миколи Зінченка, Шевченківського сільського голови Миколи Ступака, працівників відділу культури райдержадміністрації, депутатів, школярів, громадськості відбулись районні урочистості з нагоди 205 – річниці з Дня народження Тараса Шевченка.

             Шануючи Кобзаря, присутні вклонилися йому до землі за його безсмертне слово, за леліяння рідної мови, за віру, за надію, що над Україною ще зійде світанкова щаслива зоря волі і добробуту та поклали квіти до підніжжя його пам’ятника.

У виконанні аматорів сцени Великосамбірського і Шевченківського будинків культури пролунали пісня «Реве та стогне Дніпр широкий» та вірші генія. Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна і народ український.

             Пам’ятаймо його заповіт: бути єдиною, дружньою родиною.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту