Новини

В Конотопському районі підвели підсумки роботи галузі культури за 2018 рік

Image27 лютого 2019 року  в Конотопському районі у районному будинку культури відбулось засідання ради директорів закладів культури. У конференції взяли участь голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Микола Горбенко, депутати районної ради, сільські голови, директори і працівники закладів культури.

На порядок денний внесено питання: «Про підсумки творчої і фінансово-господарської діяльності закладів культури району за 2018 рік і перспективи їх діяльності у 2019 році».

Вітаючи учасників зібрання, начальник відділу культури райдержадміністрації Аліна Тимощук подякувала районній владі, депутатському корпусу та сільським головам  за фінансову підтримку галузі культури, а працівникам культури – за наполегливість, працьовитість, творчу фантазію та ентузіазм. Посадовець прозвітувала про заходи, що проводились  в галузі культури у 2018 році для якісного задоволення культурних потреб жителів громади, окреслила основні аспекти діяльності на 2019 рік.

 «Культура – територія натхнення. Вона допомагає людям різного віку, різних професій (сільським головам, секретарям, бухгалтерам, вчителям, медикам, аграріям, водіям, робітникам, соціальним працівникам) розкрити  свій творчий потенціал, розвинути Богом дані таланти. Зібрані по крихтам досягнення  кожного окремого аматора складаються в  суму мистецьких надбань Конотопського району. Хочу зазначити, що здобутки галузі – це результат тісної співпраці районної влади, народних і районних депутатів, сільських рад, місцевих господарств. Саме завдячуючи вдало поєднаним зусиллям влади і працівників культури 2018 рік був продуктивни», – наголосив голова районної ради Анатолій Боярчук.

Представники районної влади вказали на ініціативність і відданість справі аматорів сцени та пообіцяли й надалі продовжувати роботу по укріпленню матеріально-технічної бази закладів культури району.

За сприяння розвитку аматорської та народної творчості, зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури сільським головам вручено подяки. За участь у регіональному етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості дипломом управління культури Сумської обласної державної адміністрації було відзначено Землянський, Кузькіський, Шаповалівський сільські клуби.

Щирістю, самобутністю, незрівнянним виконанням українських народних та сучасних естрадних пісень вразили глядачів творчі колективи та солісти закладів культури району.

Інформаційна довідка

про розвиток галузі культури Конотопського району

 

Саме завдяки консолідації зусиль районної ради, районної державної адміністрації, відділу культури РДА, сільських рад протягом останніх років значно зміцнилась матеріально-технічної бази закладів культури. Упродовж  2018 року  на ремонтно-будівельні роботи в закладах культури району  використано   518,48   тис. грн. У районі створено сприятливі умови для розвитку аматорської творчості – упродовж  2018  року  на поновлення  матеріально-технічної бази клубних закладів використано 519,19 тис. грн. Значно поновилася матеріально-технічна база бібліотечних закладів району – на придбання меблів, принтерів, ноутбуків використано  76,8 тис. грн.  За рахунок бюджетних коштів для сільських бібліотек придбано 612 примірників книг на суму 45,822 тис. грн.

Відповідно до програми  сталого розвитку туризму в Конотопському  районі  на 2018 – 2020 роки відділом культури Конотопської районної державної адміністрації розроблено та впроваджено місцевий туристичний маршрут «Стежками предків» за маршрутом Шаповалівка – Соснівка – Малий Самбір – Великий Самбір – Шевченкове. На честь 90-річчя з дня народження видатного українського митця, живописця, графіка, дійсного члена Національної академії мистецтв України, професора Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури України, лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка, народного художника України Миколи Андрійовича Стороженка,  на малій батьківщині митця у с.В’язове 21 вересня 2018 року відбулося урочисте відкриття Меморіального комплексу Миколи Стороженка.

Важливим аспектом є розвиток фестивального туризму. Візитівкою Конотопського району є свято  «Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю», що  влітку  традиційно проходить у с. М.Самбір. Важливу роль у відродженні козацьких традицій краю, вихованні у молодого покоління шанобливого ставлення до історичного минулого відіграє Всеукраїнський культурно-мистецький фестиваль «Козацький родослав», що проходить у с.Шаповалівка. В цих та інших районних заходах депутати приймали безпосередню участь.

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту