Новини

Будівництво сучасного елеватора в с.В’язове дасть можливість місцевим жителям отримати роботу

ImageЖителі сільської місцевості на сьогодні найбільше потерпають від безробіття. Люди змушені шукати роботу в місті чи їхати за кордон на заробітки, але кожен з них сумує за рідним селом, домівкою і мріє працювати вдома, мати в рідному селі високооплачувану роботу. Тому приємною новиною для жителів с.В’язове стала звістка про те, що в їхньому селі планують побудувати потужний елеватор.

А днями в с.В’язове відбулась зустріч голови районної ради А.В.Боярчука, голови райдержадміністрації М.М.Горбенка, сільського голови Л.Г.Сіренко та жителів села з директором Приватно-Виробничого Комерційного Підприємства «СТС» С.С.Резніченком.

Як розповів Сергій Станіславович, очолюване ним підприємство працює на Сумщині з червня минулого року, з січня поточного року воно вже зареєстроване по Конотопському району. ПВКП «СТС» має наміри збудувати сучасний елеватор для зберігання зерна біля с.В’язове потужністю 100 тис.тонн одночасного зберігання. Вже розроблено проектно-кошторисну документацію, отримано дозволи на будівництво і спорудження елеватора розпочнеться в березні. Кінцевий термін здачі об’єкта в експлуатацію – 1 жовтня 2019 року, але можливо, це станеться й раніше. Це дасть можливість працевлаштувати 90 чоловік. На елеваторі планують встановити сучасне зерносушильне обладнання італійського виробництва виробничою потужністю 3,5 тис. тонн на добу, інше якісне обладнання. Підприємство не завдасть шкоди екології, оскільки тут будуть застосовуватись найкращі фільтри для зменшення можливих викидів забруднюючих речовин.

Керівники району, громада с.В’язове і жителі села позитивно сприйняли новину про те, що тут буде працювати потужний елеватор, і як одну з умов його роботи ставили необхідність працевлаштування в першу чергу місцевих жителів. Спорудження цього об’єкта матиме не тільки виробниче, а й соціальне значення.

Для населення с.В’язове відкриття елеватора надає перспективу отримати хорошу роботу, жити й трудитись в рідному селі, для сільського і районного бюджету це означає додаткові надходження, а для всього Конотопського району – збільшення виробничої бази та введення в дію сучасного, оснащеного за новітніми світовими технологіями об’єкта.  

Image

Image 

Перейти до вмісту