Новини

Керівники Конотопського району здійснюють виїзні прийоми громадян

Image28 січня 2019 року голова районної ради Анатолій Боярчук і голова райдержадміністрації Микола Горбенко здійснили виїзні прийоми громадян в Малосамбірській, Соснівській і Шаповалівській сільських радах.

Під час зустрічей обговорено питання впровадження медичної реформи та стану підписання декларацій про вибір лікаря в електронній системі «Електронне здоров’я» в Конотопському районі.

 «У бюджеті на 2019 рік медична субвенція для первинної медичної допомоги не передбачена. Єдиним варіантом отримання державних коштів є заключений договір з НСЗУ. Отже, медичні заклади первинної допомоги уклали договір з НСЗУ та перейшли на нову модель фінансування. А досвід тих закладів, які уже є партнерами НСЗУ, свідчить, що нова система несе великі переваги і лікарям, і пацієнтам», – зазначив голова районної ради Анатолій Боярчук.

Головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної –медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради Анатолій Маняк акцентував увагу громадян про необхідність підписання  декларації з лікарем. Якщо Ваш лікар працює в закладі, що підписав договір з Національною службою здоров’я України, то за надання вам послуг первинної медичної допомоги, до цієї медустанови прийдуть кошти від НСЗУ за новими умовами фінансування. Це дуже важливо і означає:

– що заклад-партнер НСЗУ отримає фінансування більше, ніж за часів субвенції.

 – що ваш лікар отримає гідну зарплату, а значить, – впевненість у завтрашньому дні та сильну мотивацію для підвищення кваліфікації.

 – що ви відвідаєте відремонтовану амбулаторію, устатковану всім необхідним обладнанням для швидкого та якісного огляду та постановки діагнозу, з наявністю електронного запису на прийом та з безоплатними базовими аналізами.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту