Новини

Управління СБУ в Сумській області інформує

ImageНа Сумщині СБУ блокувала діяльність організованого кримінального угруповання

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури блокували в Сумській області діяльність організованого кримінального угруповання, причетного до скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Оперативники спецслужби встановили, що до складу банди входили п’ятеро раніше судимих місцевих жителів. Зловмисники здійснювали розбійні напади, зокрема на представників комерційних структур.

Також учасники угруповання, створюючи штучні конфліктні ситуації, вимагали від підприємців гроші. У разі несплати «данини» рекетири погрожували насильством та знищенням майна. Співробітники СБУ задокументували кілька фактів протиправної діяльності представників банди.

Правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з центральних вулиць Охтирки.

Під час санкціонованих слідчих дій у помешканнях фігурантів справи виявлено готівку та інші речові докази.

У межах відкритого кримінального провадження затриманим повідомлено про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 289 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове слідство.

УСБУ в Сумській області

 *   *   *

В Конотопі СБУ було затримано одного з організаторів антиукраїнського центру 

            Минулого тижня Facebook видалив величезну тролеферму, модератори та учасники якої знаходилися в Росії.

Під виглядом українців російські тролі розганяли «зраду» та сприяли нагнітанню суспільно-політичної обстановки в середині нашої країни. Провокативні публікації, що надходили з фіктивних акаунтів, були підкріплені висновками «авторитетних спеціалістів».
Служба безпеки постійно виявляє профілі фейкових активістів, які діють на користь Кремля.

Такого псевдоексперта викрили співробітники Конотопського  міського Управління СБУ в Сумській області. Оперативники встановили російського журналіста, який з 2015 року перебував у складі закордонного антиукраїнського центру. На замовлення спецслужб РФ він адміністрував та здійснював інформаційне наповнення антиукраїнських Інтернет-спільнот. У публікаціях від імені вигаданих експертів росіянин створював негативний образ керівництва України, сприяв дискредитації органів державної влади, агітував за зміну конституційного ладу.

 Іншим напрямом його діяльності було інспірування сепаратистських настроїв у західних регіонах. Щоб налагодити «потрібні» зв`язки, він здійснював поїздки до Чернівецької та Закарпатської областей. Там журналіст записував інтерв’ю із представниками румунської та угорської нацменшин, прихильниками неорусинства. У подальшому ці сюжети використовувались російською пропагандою для створення негативного медійного образу української влади.

 Це ще раз доводить, що Інтернет-середовище стало важливим напрямом російської гібридної агресії, і активно використовується Кремлем для маніпуляцій та інспірування конфліктів. Тому вкотре застерігаємо громадян критично ставитися до інформаційних вкидань та не піддаватись на зрежисовані в РФ провокації.


Відеоматеріали додаються
http://clc.am/Q1w7_g

 ***

СБУ блокувала незаконний збут зброї на території України

 

Співробітники Служби безпеки України у межах протидії незаконному обігу зброї блокували збут військових засобів ураження на території нашої держави.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Білої Церкви на Київщині незаконно зберігав у власному помешканні вогнепальну зброю та боєприпаси. Своїх клієнтів він підшукував через мережу Інтернет, зокрема серед жителів Сумської області. Співробітники СБУ задокументували факт реалізації ділком двох пістолетів вітчизняного та іноземного виробництв, а також набоїв до них.

Правоохоронці затримали зловмисника за місцем проживання під час збуту автомата Калашникова.

У межах відкритого кримінального провадження фігуранту справи оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове слідство для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття зловмисника проводились співробітниками Управління СБУ в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

Прес-група УСБУ в Сумській області

 

 

 

 

Перейти до вмісту