Новини

Стан підписання декларацій обговорили на нараді при голові районної ради Боярчуку А.В.

Image23 січня 2019 року під головуванням голови районної ради Анатолія Боярчука відбулась нарада з питань провадження медичної реформи та стану підписання декларацій про вибір лікаря в електронній системі «Електронне здоров’я» в Конотопському районі за участі керівництва Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної –медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради та завідувачів і лікарів Дубов’язівської, Гружчанської, Попівської дільниць.

За інформацією Головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної –медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради Анатолія Маняка  зі своїм сімейним лікарем уклали договір 19675 осіб – мешканців району (73,9 %), в  т.ч. 3145 жителів Бочечківської об’єднаної громади. Якщо брати конкретно по кожному лікарю, по базі даних національної служби здоров’я, то за тиждень інформація по підписаним деклараціям майже не змінилась. На сьогодні Дубов’язівська АЗПСМ обслуговує 5958 населення,  орієнтовний резерв по підписанню декларацій – 1100 осіб, Попівська АЗПСМ обслуговує 3817 населення, орієнтовний резерв по підписанню декларацій – 902 особи, Гружчанська АЗПСМ обслуговує 1737 населення, орієнтовний резерв по підписанню декларацій – 200 осіб.

«Враховуючі ситуацію, що склалася звертаю, Вашу увагу, що потрібно посилити роботу по підписанню декларацій. Насамперед – це кошти на утримання, заробітну плату і головне – надання медичної допомоги населенню. Намічається тенденція закриття медичних установ. Але ми так не вважаємо! Добре, що в районному і місцевих бюджетах є кошти і ми спільно з громадою винайшли 4 млн.грн. на утримання ФАПів, в тому числі Сім’янівського, Коханівського. Проте в районному бюджеті не завжди буде достатньо коштів, так, як потребують утримання і інші галузі: освіта, культура, соціальний захист» – відзначив голова районної ради Анатолій Боярчук.

За результатами наради головою районної ради було підписане відповідне доручення.

Image

Image 

Перейти до вмісту