Новини

Робочий візит голови Сумської ОДА М.Клочка і нардепа України І.Молотка в Конотопському районі

Image18 січня 2019 року з робочим візитом Конотопщину відвідали голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко і народний депутат України Ігор Молоток.

На початку зустрічі, разом із головою Конотопської районної ради Анатолієм Боярчуком, головою Конотопської райдержадміністрації Миколою Горбенком, секретарем Конотопської міської ради Тетяною Сизон, представники влади завітали до Комунального некомерційного підприємства Конотопської міської ради «Конотопська центральна районна лікарня імені академіка Михайла Давидова», де урочисто відкрили після капітального ремонту відділення анестезіології та інтенсивної терапії. 

 «Необхідність відкриття цього відділення була досить давно, але з певних суб’єктивних причин, на жаль, цього не було зроблено. Лише за останні кілька місяців зроблено максимум для того, аби у Конотопській ЦРЛ капітально відремонтували і відкрили відділення анестезіології та інтенсивної терапії» – зазначив Микола Клочко.

В Конотопському районі, очільник Сумщини за участю керівників району завітали в Дубов’язівську ОТГ, де урочисто відкрили осучаснену амбулаторію, яка отримала після ремонту не лише друге дихання, а й нове обладнання.

«Одним із пріоритетів Президента України та Уряду є доступність медичної допомоги для кожного сільського мешканця, зручні та комфортні умови для пацієнтів та сучасне обладнання, – зазначив голова облдержадміністрації Микола Клочко, відкриваючи амбулаторію, що знаходиться на території Дубов’язівської ОТГ. – Тому обласна влада робить все необхідне, щоб жителі сільської місцевості мали доступ до якісної медицини. На Сумщині уже розпочато будівництво 13 нових амбулаторій первинної медичної допомоги. А інші амбулаторії ми осучаснюємо, робимо їх більш комфортними і дієвими для місцевого населення. Яскравий приклад цьому – заклад, в якому ми знаходимося».

Як повідомив голова районної ради Анатолій Боярчук у 2018 році у Дубов’язівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини був проведений капітальний ремонт внутрішніх приміщень, реконструкція покрівлі та облаштування теплих туалетів, реконструкція системи опалення будівлі. Також частково замінено вікна на енергозберігаючі. Загальна вартість робіт – 2 мільйони 686 тисяч гривень. Це спільні кошти субвенції з державного бюджету на розвиток об’єднаних територіальних громад (2 мільйони 583 тисячі гривень) та Дубов’язівської селищної ради (102 тисячі гривень). Також у цьому році для Дубов’язівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини було придбано медичне обладнання та комплект меблів на загальну суму – майже 700 тисяч гривень.

            В рамках візиту делегація завітала в село Красне, де ознайомилась з роботою відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, що відкрилось у 2017 році.

„Сьогодні ми бачимо скільки добра і любові вкладено у ці затишні стіни, скільки спільної праці і бажання допомагати людям поважного віку, які цього найбільше потребують, максимально створити для них необхідні умови, аби вони відчували себе захищеними”, – відмітив голова районної ради Анатолій Боярчук.

Працівники відділення організовують для людей святкові заходи з концертними  програмами, чаюванням. Допомагає їм в  цьому сільгосппідприємство ТОВ «Весна-Агро» керівник Микола Худенко.

«Ми і надалі будемо підтримувати місцеві громади та їх ініціативи зі створення і функціонування таких відділень, і докладатиме максимум зусиль, щоб людям в них було затишно і комфортно», – наголосили керівники району Анатолій Боярчук та Микола Горбенко.

 «Громадам, де керівництво знаходиться на своєму місці і займається господарськими справами, а не популізмом, хочеться допомагати, – підсумував Микола Клочко. – Нещодавно у цій ОТГ було відремонтовано дорогу, на що було виділено більше 5 мільйонів гривень. Тепер зроблено сучасну амбулаторію, функціонують об’єкти соціальної сфери. Ми бачимо, що люди тут працюють і будемо допомагати цій та іншим активним громадам коштами з державного та обласного бюджетів».

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту