Новини

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageПодаткові органи зобов’язані підлаштовуватись під платника

За рік Україна увійшла у ТОП-10 країн, які використовують електронний кабінет платника. Про це повідомив в.о. Голови ДФС Олександр Власов під час конференції «Нова індустріалізація: спільні дії Уряду та бізнесу».

 «ДФС прагне впровадити всі необхідні електронні сервіси для зручності платників податків, захисту їх прав, а також забезпечити прозорість адміністрування податків і автоматизацію всіх процесів. Податкові органи зобов’язані підлаштовуватись під платника, а не навпаки. Тобто зручні, прості та зрозумілі електронні сервіси в результаті сприяють добровільності сплати податків та збільшенню доходів державного бюджету», – зазначив Олександр Власов.

Електронний кабінет, який сьогодні є найпопулярнішим сервісом ДФС, забезпечує цілодобову електронну взаємодію з платниками податків: від надання інформації з загальнодоступних реєстрів до автоматичного заповнення електронних документів, у тому числі, податкової звітності, та отримання довідок про відсутність заборгованості. За 1 секунду в ДФС приймається та обробляється близько 50 електронних документів, від 1,5 млн. до 2 млн. – в день.

Наприкінці вересня ДФС запустила тестову версію системи E-ЧЕК (E-Receipt), функціонал якої передбачає можливість використання суб’єктами господарювання у якості пристроїв, що здійснюють реєстрацію розрахункових операцій, смартфони, планшети, персональні комп’ютери.

 «Наше спільне з бізнесом завдання – забезпечити чіткий контроль та фіскалізацію процесів від переміщення імпортованого товару через кордон до його надходження кінцевому споживачу. Покупець, отримавши фіскальний чек, завдяки спеціальному пристрою або електронному додатку на мобільному телефоні зможе звірити його з інформацією в центральному офісі ДФС та переконатися, що з цього товару сплачені податки», – зазначив Олександр Власов.

 

Припинено спробу доставки зброї до Росії

На митному посту «Бачівськ» митники Сумщини разом із співробітниками Служби безпеки України в Сумській області та  прикордонної служби виявили приховану зброю в одному із автомобілів, який рухався на виїзд до Росії.

 У зону митного контролю заїхав автомобіль, на якому слідував українець у напрямку виїзду з території України. Формою проходження зони митного контролю обрав «зелений коридор». Під час детального огляду багажного відділення та салону автомобіля знайдено деталі кулеметної зброї.

Усі комплектуючі були розміщені в різних частинах автівки. У балоні газової установки заховано комплектуючі до триноги, в задніх дверях авто – кулеметні ручки, під ковриком водія – бронещит, під капотом – лапи до триноги, в передньому бампері – тіло та макет стволу.   Таким чином, всі деталі зброї приховано від митного контролю.

На правопорушника складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон з приховування від митного контролю».

 

Переваги офіційного працевлаштування

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області звертає увагу, що соціальний захист сьогодні та пенсійне забезпечення у майбутньому залежить, насамперед, від свідомої громадської позиції самих працюючих.

Так, після офіційного укладення трудового договору працівник відповідно до вимог Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) користується такими правами: на гарантований розмір заробітної плати; на відпустку (основну, додаткову та без збереження заробітної плати, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами); на оплату лікарняного, на достроковий вихід на пенсію через шкідливі умови праці; на допомогу у зв’язку з безробіттям; на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань; на зарахування стажу роботи.

Нагадуємо, що за кожного неоформленого працівника, якого допустили до роботи без укладення трудового договору та повідомлення органів ДФС юридичні та фізичні особи – підприємці несуть відповідальність у вигляді штрафних санкцій, а саме: відповідно до ст. 265 КЗпП – у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати встановленої законом на момент виявлення порушення (у 2018 році – 111 690 грн).

Також застосовується адміністративна відповідальність до керівника, а саме: відповідно до частини 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення – від 500 до 1 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (у 2018 році – до 17 000 гривень).

 

Увага! Податки сплачуємо виключно на нові бюджетні рахунки

ГУ ДФС у Сумській області повідомляє, що згідно з інформацією Державної казначейської служби України платники продовжують сплачувати податки і збори, контроль за справлянням яких покладено на органи ДФС, на старі бюджетні рахунки, які були відкриті до 11.09.2018. Так, в Сумській області платники податків сплатили 2,5 млн. грн. податків на старі рахунки.

Звертаємо увагу, такі кошти не зараховуються до бюджетів, а повертаються платникам, як нез' ясовані надходження. З метою забезпечення повноти надходжень бюджетних платежів, упередження виникнення у платників податків податкового боргу та недопущення втрат бюджетів, ДФС Сумщини ще раз звертає увагу платників  податків на реквізити нових бюджетних рахунків, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО – 899998).

Шановні платники податків! Просимо бути уважними  та правильно  заповнювати реквізити у розрахункових документах на сплату податків і зборів.

 

У листопаді до місцевих бюджетів надійшло більше 83 млн. гривень

«У листопаді  цього року, платниками податків, які зареєстровані на території, яка обслуговується Конотопським управлінням ГУ ДФС у Сумській області (Конотопський, Буринський, Кролевецький, Путивльський райони) до місцевих бюджетів сплачено рекордну у 2018 році суму – 83 млн. 797,6  тис. грн. Порівняно з листопадом 2017 року надходження зросли на 20 відсотків,  або на 13 млн. 992,6 тис. гривень» – в інтерв’ю повідомив Андрій Майданевич начальник Конотопського управління.

«В розрізі податків забезпечені надходження по податку на доходи фізичних осіб, які в листопаді цього року склали 55 млн. 287,3 тис.  грн., що на 9  млн. 485,2 тис. грн. більше надходжень 2017 року, податку на майно 11 млн. 746,7 тис. грн., що на 1 598,5 більше надходжень аналогічного періоду  минулого року, єдиного податку 11 млн. 844,4 тис. грн.,  що також  на 2 млн. 564,0 тис. грн. більше минулого року.  

 Такі позитивні результати підтверджують правильність заходів, які вживаються Конотопським управлінням ГУ ДФС у Сумській області для забезпечення стабільного життя місцевих громад, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету» – підсумував Андрій Майданевич.

 

 

Перейти до вмісту