Новини

Автодорожників Конотопщини привітали з професійним святом

Image25 жовтня 2018 року у філії "Конотопський райавтодор" відбулись урочисті збори  з нагоди Дня автомобіліста і дорожника.

Автодорожників Конотопського району з їх професійним святом привітали голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко, помічник народного депутата України Миколи Лаврика Олена Беркут, начальник служби автомобільних доріг у Сумській області, депутат Сумської обласної ради Іван Романюк, директор ДП "Сумський облавтодор" Сергій Гайдаш, генеральний директор ТОВ «Універбур» Володимир Сілюченко, секретар Конотопської міської ради Тетяна Сизон, заступник міського голови Тарас Омельченко.

Гості свята висловили найкращі слова вдячності всім працівникам найпотужнішого дорожнього підприємства Сумщини – філії "Конотопський райавтодор", начальнику, Заслуженому будівельнику України, Почесному громадянину Конотопського району, депутату Конотопської районної ради Володимиру Синиці, депутату Конотопської районної ради Олександру Луговому, робітникам філії, особливо ветеранам галузі, які все своє життя будують і ремонтують дороги, адже, як зазначає голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук:  «Від ефективної роботи цієї галузі, від тих, хто займається будівництвом та ремонтом автошляхів, чистить дороги від снігу безпосередньо залежить  комфортне життя мешканців Конотопського району та транспортна доступність».

В урочистій атмосфері, від імені народного депутата України Миколи Лаврика помічник нардепа Олена Беркут, за багаторічну сумлінну працю, за вагомий особистий внесок в розбудову Конотопського району, за зміцнення економічного та соціального потенціалу району, за високий професіоналізм та відданість справі дорожнього будівництва Сумщини, за невичерпну енергію, сумління, рішучість у вирішенні справ, добро, щиросердечність та з нагоди професійного свята – Дня автомобіліста і дорожника, вручила подяку начальнику філії "Конотопський райавтодор" Володимиру Синиці. Разом з цим представники влади нагородили кращих працівників дорожнього підприємства грамотами, подякували за їх сумлінну працю, побажали всім міцного здоров’я, сил та оптимізму у вирішенні будь-яких завдань, розвитку і процвітань.

У своєму виступі начальник підприємства Володимир Синиця відзначив, що всі працівники райавтодору трудяться сумлінно, якісно виконують свої обов'язки, і успіхи у роботі – це досягнення всього колективу. Дякував також підприємствам, з якими співпрацює в питаннях автомобільних перевезень – ТОВ "Ремавтокомплектсервіс", директор Д.М.Кравченко, ПП Панченко, керівникам району і органів місцевого самоврядування, депутатам усіх рівнів, керівникам підприємств за співпрацю у вирішенні питань ремонтів доріг.

 

Інформаційна довідка

Дорожнє підприємство Сумщини – філія "Конотопський райавтодор" є найпотужнішим в сфері будівництва доріг Конотопського району та Сумської області. За роки ефективної роботи філії відбудовано та відремонтовано тисячі кілометрів доріг загальнодержавного та місцевого значення, побудовані мости, які мають важливе стратегічне значення для соціально-економічного розвитку Конотопського району.

До колективу райавтодору входить 95 осіб, протягом року кількість працівників збільшилась на 10 чоловік у зв'язку зі зростанням обсягів робіт.  

У 2018 році намітилась позитивна тенденція виділення коштів на ремонти державних і місцевих доріг. Філією "Конотопський райавтодор" виконано на 100 млн грн робіт по Конотопському і Кролевецькому районах, з них по Конотопському району і м.Конотоп – на 78 млн грн.

Проведено ремонти доріг по с.Попівка (близько 3 км), с.Козацьке (3,7 км), с.Шевченкове (1,5 км), по селах Таранське і Сарнавщина (по 0,5 км), між селами Сім’янівка – Дубов’язівка – Гамаліївка (5,5 км) та інші. Варто відзначити співучасть сільгосппідприємств – ТОВ АФ "Козацька", яка на ремонт доріг виділила 4 млн грн, ПрАТ "Радгосп "Шевченківський" – близько 5 млн грн, та сільські ради – В'язівську (1,2 млн грн, з держбюджету їм також надано 3 млн грн), Малосамбірську (700 тис. грн, з держбюджету – 1,5 млн грн). За ці кошти проведено якісні ремонти доріг по селах В'язівської сільської ради та в с.Малий Самбір.

По м.Конотоп вже виконано роботи на 8 млн грн, і ще є замовлення, що будуть виконані за сприятливих погодних умов. Ремонт доріг по місту розпочали в другій половині вересня і проводять інтенсивно.

На сьогодні водночас з ямковим ремонтом практикують перекриття асфальтового покриття – такого ремонту, на відміну від ямкового, вистачить щонайменше на 5 років. Для виконання якісних ремонтів доріг за сучасними технологіями придбали нову техніку – мотокаток НАN німецького виробництва, асфальтоукладник Katerpiller виробництва США, мініфрезу Katerpiller для покращення обробки доріг при ямковому ремонті, що дає можливість вирізати асфальт на проблемних ділянках і сприяє кращому з'єднанню нового і старого покриття та зменшує використання ручної праці, а також навантажувач та велику фрезу Katerpiller 102, з поперечним захватом 1 м – для зняття значних площ асфальтового і чорнощебеневого покриття.

Вперше за 25 років проводилась поверхнева обробка доріг державного значення – 4 км та місцевого значення – 8 км (по селах Козацьке, Попівка, Шевченкове, Сім’янівка – Дубов’язівка – Гамаліївка та інших виконували капітальний ремонт і поверхневу обробку).

Триває підготовка до роботи в осінньо-зимовий період, на 90% готова техніка, заготовлено 90% протиожеледної суміші, є запас дизпалива тощо.

При філії "Конотопський райавтодор" працює асфальтобетонний завод, на якому станом на 1 жовтня виготовлено 27 тисяч 650 тонн якісного асфальту – в минулому році проведено модернізацію заводу, що також позитивно позначилось на якості асфальтової суміші. Працює на заводі 15 чоловік. На сьогодні підприємство виготовляє звичайний "гарячий" асфальт, незабаром почнеться заготовка "холодного" асфальту – для проведення невідкладного ямкового ремонту в зимовий період.

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту