Новини

Відкрито центр військово-патріотичного виховання та футбольне поле зі штучним покриттям

Image23 жовтня 2018 року з робочим візитом в Конотопському районі перебував голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко.

Разом із директором Департаменту освіти і науки ОДА Вікторією Гробовою, головою Конотопської районної ради Анатолієм Боярчуком, головою Конотопської райдержадміністрації Миколою Горбенком, секретарем Конотопської міської ради Тетяною Сизон, заступником міського голови Тарасом Омельченко, депутатами районної ради губернатор відвідав ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей», що с Заводське. Зокрема, в ньому відкрито стрілецький тир та центр військово-патріотичного виховання, де проведено «круглий стіл» з сільськими головами та головами ОТГ Конотопського району, керівниками навчальних закладів Конотопського та Буринського районів.

 Голова облдержадміністрації зазначив про важливість створення таких центрів, оскільки на сучасному етапі розбудови української держави саме військово-патріотичне виховання набуває особливої актуальності та значущості при підготовці молоді до служби в Збройних Силах України. Діяльність військово-патріотичних центрів – це невід’ємна складова у підготовці та адаптації майбутніх військовослужбовців, адже функціонування такого Центру надає можливість майбутнім військовослужбовцям сформуватися морально, стати свідомим громадянином своєї держави.

«Даний центр  відкрито не тільки для учнів Конотопського району, а й для підростаючого покоління м.Конотоп та суміжних районів» – зазначив голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук.

Image

 

Image

 

Image 

 

Image 

 

Image 

Також в цей день в с.Козацьке Бочечківської сільської ОТГ Конотопського району керівництвом області та району відкрито футбольне поле зі штучним покриттям. Дане поле побудовано за фінансової підтримки ДФРР,  обласного та місцевих бюджетів, а також місцевого господарства ТОВ АФ «Козацька».

«У минулому році із держбюджету було виділено 270 мільйонів гривень на створення таких полів по всій Україні, – зазначив, відкриваючи футбольне поле в с. Козацьке, голова облдержадміністрації Микола Клочко. – І сьогодні за кошти, які були передбачені саме для Сумщини, будуються 10 футбольних полів в ОТГ, селах та містах області».

 «Сьогодні ми відкриваємо поля в Кролевецькій ОТГ та Бочечківській ОТГ Конотопського району, – зазначив Микола Клочко виступаючи перед громадою в селі Козацьке. – Усі ми розуміємо, що діти – це майбутнє нашої країни, тому і будемо робити все необхідне, щоб вони виростали здоровими, фізично витривалими і розумними».

Право забити перший м’яч надано голові облдержадміністрації Миколі Клочку,  голові Конотопської районної ради Анатолію Боярчуку, голові Конотопської райдержадміністрації Миколі Горбенку та голові правління ТОВ АФ «Козацька» Віктору Галі.

Image

 

Image

 

Image 

 

Image 

 

Перейти до вмісту