Новини

Керівники Конотопського району провели нараду з селищним і сільськими головами

Image26 вересня 2018 року в адмінбудинку Конотопської РДА, голова районної ради Анатолій Боярчук та голова районної державної адміністрації Микола Горбенко провели нараду з селищним та сільськими головами.

До участі були запрошенні керівники сільськогосподарських підприємств.

            В ході наради детально обговорили питання проведення 10 денних навчальних зборів територіальної оборони та призову громадян України на строкову військову службу восени 2018 року.

            Наступним на порядку денному розглянули актуальне питання про участь сільськогосподарських виробників у розвитку сільських територій. Керівники району зазначили, що розвиток сільських територій передбачає, перш за все, наповнення місцевих бюджетів. А це – створення нових робочих місць, детінізація відносин у сфері зайнятості населення, відкриття нового виробництва і, звісно ж, створення комфортних умов життя в кожному сільському населеному пункті. Відзначили також важливість залучення позабюджетних коштів на розвиток інфраструктури органів місцевого самоврядування базового рівня.

            Учасники зібрання заслухали доповідь про хід виконання обласної Програми розвитку агропромислового комплексу і сільських територій до 2020 року. Також заслухали інформації про зміни в земельному законодавстві, про призначення субсидій, про захист прав дітей та інші інші актуальні питання.

З  розглянутих на нараді  питань сільські голови отримали роз'яснення  та конкретні  рекомендації щодо практичного їх вирішення.

Image

Image 

Перейти до вмісту