Новини

Якісні дороги – запорука успішного розвитку громад Конотопщини

Image25 вересня 2018 року з робочим візитом в Конотопському районі перебували голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко і народний депутат України Микола Лаврик.

Разом із головою Конотопської районної ради Анатолієм Боярчуком, головою Конотопської райдержадміністрації Миколою Горбенком, помічником народного депутата України Миколи Лаврика Оленою Беркут, секретарем Конотопської міської ради Тетяною Сизон, начальником Служби автомобільних доріг у Сумській області Іваном Романюком, начальником філії «Конотопський райавтодор», депутатом районної ради Володимиром Синицею, депутатом районної ради Олександром Луговим, представники влади завітали до Дубов’язівської ОТГ, де взяли участь у відкритті відрізка дороги Сім'янівка-Дубов'язівка-Курилівка-Сулими.

На об’єкті влаштовано нове асфальтобетонне покриття, нанесено розмітку та розчищено узбіччя. Під час урочистої події посадовці перерізали символічну стрічку в ознаменування відкриття руху на  відремонтованій ділянці автомобільної дороги.

В рамках візиту очільник Сумщини спільно з депутатом Верховної Ради України за участю керівників району у складі делегації провели зустріч з громадянами,  проінспектували проведення ремонтних робіт Дубов’язівської АЗПСМ, відвідали створений Меморіальний комплекс імені М.Стороженка в селі В’язове.

Жителі району мали змогу поспілкуватися з представниками влади та отримати допомогу у вирішенні проблемних питань.

«В умовах децентралізації влади та утворення об’єднаних територіальних громад налагоджене транспортне сполучення, якісні, відремонтовані дороги стають одним із ключових критеріїв конкурентоспроможності та перспективності територій, адже на транспортній інфраструктурі, без перебільшення, зав’язані ключові соціально-економічні питання. Якісне сполучення – це майбутнє будь-якого регіону, в тому числі і Сумщини», – підкреслив голова облдержадміністрації Микола Клочко.

«Здавалося б, це невеличка подія в межах нашої області, але вона дуже важлива для жителів Дубов’язівської об’єднаної громади, – зазначив очільник області. – Ми обіцяли це керівництву вашої ОТГ, тож за сприяння народних депутатів від Сумщини, разом із обласною радою виконали свою обіцянку. Сьогодні ремонтуються дороги практично в усіх районах області, особливо в сільській місцевості. І все це завдяки ініціативам Президента України і Уряду щодо розбудови дорожньої інфраструктури в Україні».

За словами начальника Служби автомобільних доріг в Сумській області Івана Романюка, здійснено поточний ремонт 5,5 кілометра дороги Сім’янівка-Дубов’язівка-Сулими. З державного бюджету за сприяння народного депутата Миколи Лаврика було виділено 12 мільйонів, 2 мільйони передбачили в обласному бюджеті. Трішки додала й Дубов’язівська ОТГ.

– Дороги мають бути в належному стані, бо від якості інфраструктури напряму залежить якість життя населення – це і розвиток громад, і доступ громадян до шкіл, лікарень і адмінпослуг і тільки спільними зусиллями можливо розв’язувати нагальні питання розвитку територій, поліпшувати стан доріг місцевого значення, – зазначив народний депутат України Микола Лаврик.

«Я хочу подякувати Володимиру Синиці й працівникам філії за якісне виконання ремонтних робіт, а керівникам Конотопського району, в тому числі депутатському корпусу, за те, що саме тут я бачу зразок тісної співпраці, – зазначив нардеп. – Наша основна мета у всіх одна – розвивати райони, розвивати новостворені об’єднані територіальні громади, без політиканства робити свою справу, яка визнається і на рівні держави».

Голова районної ради  Анатолій Боярчук відзначив, що реагуючи на звернення сільських жителів, за підтримки народного депутата України Миколи Лаврика, на ремонти доріг державного значення, на експлуатаційне утримання автошляхів з держбюджету виділяються кошти і проводиться значна робота. Досягти всього цього, як розповідає очільник району, вдалося при плідній співпраці депутатів усіх гілок влади – Верховної Ради України, обласної і районної рад, керівників району, сільських голів, і висловлює сподівання на те, що така співпраця триватиме і надалі, тоді наші дороги будуть у належному стані і ще довго служитимуть людям.

             Ремонтні роботи у встановлені строки, якісно і уміло виконує найпотужніше дорожне підприємство Сумщини – філія "Конотопський райавтодор", що очолює директор Володимир Синиця, має звання «Заслужений будівельник України», «Почесний громадянин Конотопського району».

Задіяно сучасну техніку, якісні матеріали, працюють кращі спеціалісти. На сьогодні працівники філії "Конотопський райавтодор" вже почали підготовку до роботи в осінньо-зимовий період. Проводиться аналіз минулорічного зимового періоду, розробляється комплекс заходів, щоб і в умовах погіршення погоди та холодів забезпечувати проїжджу здатність доріг. Завдяки співпраці керівників району і депутатів усіх рівнів стало можливим вирішити питання фінансування і зробити ремонт ділянки дороги.

Голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко спільно з Народним депутатом України Миколою Лавриком переконались у прагненні людей змінювати життя на селі, розбудовувати інфраструктуру і пообіцяли підтримку влади всіх конструктивних ідей, адже Конотопщина має сьогодні великий потенціал для розвитку.

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту