Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageДФС запроваджує нові електронні формати для фізичних осіб

Державною фіскальною службою України з метою забезпечення зручності платників податків у рамках електронного сервісу щодо отримання інформації з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді допрацьовано електронні формати.

Вони будуть запроваджені з 01.10.2018 року:

Запровадження нової форми передбачає розширення переліку інформації з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, яку будуть отримувати платники податків у відповідь на запити про свої доходи в електронному вигляді.

Відповідь за новою формою доповнена інформацією про суму виплаченого доходу, суму перерахованого податку, а також про дати прийняття/звільнення з роботи відповідно до Податкових  розрахунків за формою № 1ДФ, які подаються податковими агентами до контролюючих органів.

Зазначені електронні формати розміщені на веб-порталі Державної фіскальної служби України в рубриці «Електронна звітність» в розділі «Платникам податків про електронну звітність» в підрозділі «Інформаційно-аналітичне забезпечення» в  Реєстрі електронних форм податкових документів

 

За 8 місяців 2018 року проведено 350 фактичних перевірок

У сучасних умовах провадження господарської діяльності та недопущення тиску на сумлінних платників податків, перевірці з питань  дотримання порядку проведення розрахунків підлягають  ризикові суб'єкти господарювання. До переліку ризикових потрапляють лише ті, про які  повідомляють місцеві органи влади, правоохоронні органи чи громадяни. Також перевіряються ті підприємці, у яких фіксуються порушення порядку розрахунків зі споживачами, або які декларують незначні суми одержаних доходів чи звітують про нульові показники одержаної готівки у сфері реалізації підакцизних товарів.

За словами Юрія Шахова, начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту ГУ ДФС у Сумській області з початку року виявлена сума несвоєчасно оприбуткованої готівки у порушників становить близько 2,6 млн. гривень (сума санкцій 12,8 млн. гривень). Фахівець фіскальної служби також поінформував членів Громадської ради про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій. Саме впровадження таких нових моделей  спростить порядок застосування касових апаратів та оприбуткування готівки.

Тобто, провівши розрахунки через РРО, електронні чеки спрямовуються на сервер ДФС. Отже, готівка оприбуткована. За допомогою новітніх технологій таких понять як ведення книги обліку розрахункових операцій, зареєстрованої до реєстратора розрахункових операцій та ведення в ній записів щодо дублювання одержаної готівки взагалі не буде.

 

Альтернатива діючим РРО

Конотопська ОДПІ інформує, що система  e-Receipt – «Електронний чек», яка реалізується у рамках пілотного проекту Державної фіскальної служби України, має на меті здійснення позитивних змін у ланці «підприємець – споживач».

Запроваджена новація полягає у альтернативному технологічному рішенні у сфері реєстрації розрахункових операцій в галузі торгівлі, а саме – без застосування традиційних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО).

Звертаємо увагу, що система e-Receipt може бути встановлена на будь-який пристрій: персональний комп’ютер, планшет, смартфон – вона доступна та безкоштовна, при цьому вона може бути інтегрована з іншими системами Державної фіскальної служби України та бухгалтерськими программами, тобто у практику впроваджується електронний додаток, зокрема, до смартфона, який і буде виконувати функцію РРО.

Система має найвищий ступінь захисту і спроможна працювати 24 години на добу та 7 днів на тиждень. Застосування цієї моделі позбавляє необхідності придбавати традиційний РРО та друкувати паперові чеки. Громадяни зможуть перевірити фіскальний чек у відкритій частині «Електронного кабінету».

 

Митники Сумщини виявили косметичні засоби  на суму 500 тис. гривень

На митному посту «Конотоп» 12.09.2018 затримано пасажира потягу «Москва – Одеса», який намагався перетнути митний кордон України з незадекларованим товаром на суму майже 500 тис. гривень.

Під час здійснення митного контролю вагону потягу сполученням «Москва – Одеса» громадянину України запропоновано задекларувати за встановленою формою відомості про товари, валюту та цінності, які він перевозить через кордон. В митній декларації пасажир потягу зазначив, що переміщує товар – косметичні вироби вартістю 33,6 тис. грн. та гомеопатичні засоби вартістю 2,8 тис. гривень. В ході подальшого контролю та ідентифікації товару встановлено, що українець віз через митний кордон України креми, помади, тональні засоби, пудри, гелі, засоби для пілінгу, набори пензликів, косметичні олівці у кількості 1199 одиниць та  гомеопатичні засоби в кількості 206 одиниць, які підлягають обов’язковому декларуванню за встановленою формою, оскільки перевищують норми зазначені в ст. 374 Митного кодексу України.

На даний час товар вилучено для подальшої перевірки. На правопорушника складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України.

 

Надходження ЄСВ перевищили минулорічний показник на 72,8 млн. гривень

Платниками зареєстрованими в Конотопській ОДПІ в період січень-серпень 2018 року забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на рівні 361,4 млн. гривень. Про це повідомив керівник  Конотопської ОДПІ Юрій Чебьотарьов.

За його словами, цьогорічний показник перевищує минулорічну суму сплати єдиного внеску за аналогічний період на 72,80 млн. гривень.

Він також відзначив, що Конотопською ОДПІ вживаються заходи для створення умов своєчасної сплати ЄСВ  для забезпечення пенсійних виплат і соціальної допомоги.

«Конотопська ОДПІ вживає всіх необхідних заходів для виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску з метою зростання надходжень єдиного внеску і зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду України», – повідомив керівник Конотопської ОДПІ .

Перейти до вмісту