Новини

Відбувся круглий стіл з громадянами ромської національності

Image 27 липня 2018 року голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко, сільські голови, працівники установ соціального захисту, охорони здоров’я, пенсійного фонду та представники ЗМІ взяли участь у  «круглому столі» на тему «Агенція соціальної допомоги ромам похилого віку».

Захід проведений громадською організацією «Фонд регіональних досліджень» за підтримки німецького Фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» з громадянами ромської національної меншини, які проживають у Конотопському районі та м.Конотоп.

Дана проектна робота проводиться за сприяння Сумської обласної державної адміністрації на виконання Указу Президента України від 08.04.2013 «Про стратегію захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року» та розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 10.10.2017 «Про заходи щодо реалізації в Сумській області Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року».

Мета проекту – підтримка осіб ромської національної меншини, які пережили геноцид з боку фашистської Німеччини щодо вирішення проблем безпеки життєдіяльності, оформлення права власності на майно та земельні ділянки, сприяння у наданні медичного, пенсійного та соціального забезпечення, активізації діалогу поколінь, відновлення історичної пам’яті.

«Районна рада та райдержадміністрація завжди готові допомогти жителям району та співпрацювати з питань покращення життя населення. Наші двері завжди відкриті.» – зазначив у своєму виступі голова районної ради Анатолій Боярчук.

Image 

Image 

 

Перейти до вмісту