Новини

Юстиція інформує

ImageВІДКРИТЕ ЗАСІДАННЯ АНТИРЕЙДЕРСЬКОГО ШТАБУ СУМЩИНИ: ОЛЕНА СУКМАНОВА ОКРЕСЛЮЄ ПЕРСПЕКТИВИ

Під час робочого візиту заступника Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олени Сукманової на Сумщину відбулось відкрите засідання обласного антирейдерського аграрного штабу.

Олена Сукманова відповідає за цей важливий напрям в діяльності Міністерства юстиції і досконало знає ситуацію по Україні.

За участі губернатора Сумської області Миколи Клочка, який очолює обласний штаб, керівника юстиції Сумщини Ірини Свистун, представників органів державної влади, правоохоронних органів, голів сільських та селищних громад, засобів масової інформації відбулась змістовна розмова щодо діяльності всіх суб’єктів земельних відносин у правовому полі.

«Завдання держави – захистити кожного громадянина від будь-яких спроб незаконного заволодіння їх землею чи врожаєм. Антирейдерські штаби, що діють в кожній області, працюватимуть безстроково, стільки, скільки буде потрібно для захисту прав аграріїв», – наголосила Олена Сукманова. Вона побажала, щоб Сумщина зберегла тенденцію до відсутності скарг та земельних конфліктів на місцях.

«Земельні питання – барометр суспільних настроїв, адже з перших годин роботи гарячої лінії ми відчули, що обрано правильний напрямок. Правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» – це надійний інструмент захисту прав громадян, в земельних питаннях», – зазначила Ірина Свистун і закликала представників територіальних громад не замовчувати конфлікт, а озвучувати його публічно.

На сучасному етапі розвитку України суспільству необхідні надійні правові відносини у всіх сферах життя і аграрний сектор – потребує особливої уваги.

 

#МінЮст #MinJust4U #ЯМП! #ЯМАЮПРАВО! #СКАЗАНО_ЗРОБЛЕНО

 ***

ВІДКРИТО, ДОСТУПНО, БЕЗ ЧЕРГ: В СУМАХ ПОЧАВ ДІЯТИ «OPEN SPACE»

Заступник Міністра юстиції Олена Сукманова урочисто відкрила у місті Суми        зручний офіс європейського зразка «Open Space». Відтепер послуги у сфері державної реєстрації стали ще більш доступними і для жителів Сумщини. Саме тут без черг і часових затрат можна отримати 18 послуг,  серед яких свідоцтво про народження, зміна імені, шлюб чи його розірвання, повторні свідоцтва та витяги з державного реєстру актів цивільного стану.

            До церемонії відкриття долучився і голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, який не лише підтримав ініціативу створення даного центру для громадян Сумщини, а й надав всебічну підтримку для втілення запланованого.

            Поважні гості першими випробували процедуру отримання послуги і усміхнені працівниці забезпечили їх надання на найвищому рівні.

            Олена Сукманова відзначила зручність можливості оплати послуги на місці, адже не потрібно шукати відділення банку і це значна економія часу.

            Начальник управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Ірина Дубиківська наголосила, що в Сумах відкрився п’ятий по Україні «Open Space» і перший – хто пропонує можливість проставлення апостилю.

            Через декілька хвилин після відкриття до центру завітав громадянин Сирії, якому знадобилось саме проставлення апостилю. Її чоловік отримав швидко, комфортно і, що примітно, англійською мовою, що ще раз показує високий професійний рівень всіх працівників.

            Зі слів Ірини Свистун, вдосконалення інституту публічних послуг – визначальний чинник в забезпеченні реалізації прав громадян та підняття їх рівня довіри до влади. Надання максимально прозорих швидких і доступних сервісів європейського стандарту – вірний напрямок в розбудові демократичної правової держави.

 

#МінЮст #MinJust4U #СКАЗАНО_ЗРОБЛЕНО

  ***

 

У ЩОЙНО ВІДКРИТОМУ «OPEN SPACE» ОДРУЖИЛИСЬ 2 ПАРИ ЗАКОХАНИХ

Сумський «Open Space» в перший день своєї роботи став місцем щасливої знакової події в новостворених родинах Дмитра і Тетяни та бійця АТО Володимира і Лілії, що вирішили узаконити свої стосунки за допомогою проекту «Шлюб за добу».

            Свідками красивої церемонії створення нових родин стали поважні гості: заступник Міністра юстиції Олена Сукманова, начальник управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації на нотаріату Ірина Дубиківська, губернатор Сумської області Микола Клочко та очільник юстиції Сумщини Ірина Свистун.

В елегантній пишно вбраній залі вперше прозвучали радісні впевнені «Так» і щирі слова на адресу молодят.

            Олена Сукманова побажала, щоб в родинах панувало кохання і запропонувала зустрітись вже в пологовому будинку під час вручення свідоцтв про народження їхнім діткам і впевнено додала: «Кохайтеся, а про документи подбає Мінюст!».

            Голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко побажав, щоб кохання було безмежним, шлюб – щасливим і благословився дітками.

«За 2018 рік сервісом «Шлюб за добу» на Сумщині скористались 225 пар закоханих і число бажаючих щоденно росте. Дана послуга діє вже в трьох містах нашої області – Сумах, Тростянці і Ромнах. Сподіваємось, що надалі якомога більше пар поєднають свої долі в новій урочистій залі» – зазначає Ірина Свистун.

            Тож, нехай обручки будуть щоденним нагадуванням молодим подружжям про те, що серед мільйонів людей вони змогли знайти одне одного та склади обітниці саме у цей визначний день.

 

#МінЮст #MinJust4U 

  

 

 

Перейти до вмісту