Новини

Відбулась творча зустріч з Адою Миколаївною Роговцевою

Image22 березня 2018 року у великій залі Конотопської райдержадміністрації  відбулася чудова творча зустріч із яскравою та талановитою, відомою українською актрисою, Народною артисткою України, Героєм України  Адою Миколаївною Роговцевою.

Голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук і голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко щиро привітали Аду Миколаївну на Конотопській землі вручивши почесній гості кошик достатку та квіти.

Під час творчої зустрічі своїм шанувальникам у щирій бесіді народна актриса розповіла про найулюбленіші ролі, життєву філософію та громадянську позицію.

Роговцева Ада Миколаївна народилася 1937-го року в місті Глухові, на Сумщині, де й минуло дитинство. А вже до першого класу пішла у Києві. Там закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва імені І. К. Карпенка-Карого.

1955-го року, будучи студенткою першого курсу вперше знялася на кіностудії імені Олександра Довженка в ролі Гафійки у фільмі «Кривавий світанок» за повістю «Фата моргана» Михайла Коцюбинського. А на четвертому курсі вийшла на професійну сцену. 31 грудня 1958 року відбулася прем’єра в театрі імені Лесі Українки, і з того часу понад 35 років її життя було пов’язане з цим дорогим серцю закладом.

Робота в театрі, кіно, на телебаченні, на радіо, творчі зустрічі, концерти дозволили жінці побачити світ. А серцем прикипіла до шматочка землі  на Київщині, в селі Жереб’ятин.

Найвідоміша роль – це роль Гелени Модлевської у виставі «Варшавська мелодія». Також на рахунку Роговцевої ролі у спектаклях Київського академічного театру драми і комедії на Лівому березі і в декількох десятках кінофільмів. Пані Ада – автор поетичних збірок і прозових книг, лауреат Міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя в Італії, лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка.

Ада Роговцева – жінка із великою душею та щирим серцем, часто їздить у зону АТО, де проводить зустрічі з захисниками України, підтримує поранених воїнів у шпиталях.

Говорячи про себе, свій поважний вік та про переоцінку цінностей людського життя, відома актриса зазначила: «Вся Україна – це моя сцена. Чому я не маю спокою? Тому що  – війна…Народжена в 1937 році, я багато чого  пам’ятаю, багато чого мені розповідали, але тепер і сама можу розказати про війну. Я віддаю все… Я стараюсь зробити все можливе для когось, для чогось…Комусь більше потрібно на ліки, ніж мені на щось таке…». 

Зустрічі з Адою Роговцевою традиційно стають подією, вони насичені тонким гумором, сокровенними історіями, дружбою та вірою, вони потрапляють просто в серце, бо за нею стоїть епоха поетичності в кіно і в театрі. Ада Миколаївна однаково прекрасна, як у драматичних, так і у комедійних постановках.

Присутні були у захваті від проведеного заходу, багато дізналися цікавого та зарядилися позитивом. Це була унікальна можливість доторкнутися до високого мистецтва.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту