Новини

Відбулася нарада з селищним та сільськими головами Конотопського району

Image14 березня 2018 року під головуванням голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука та голови Конотопської районної державної адміністрації Миколи Горбенка відбулася робоча нарада з селищним та сільськими головами району.

Учасники наради обговорили  питання життєдіяльності громад, що стосується медичного обслуговування населення, забезпечення населених пунктів  якісною питною водою, дотримання законодавства про доступність мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної сфери.

Розглянули стан проведення в районі весняної призовної кампанії на строкову службу та набору військовослужбовців на службу за контрактом до лав збройних сил України.

Активно обговорили питання державної підтримки аграрного сектору, зокрема виплати дотацій фізичним особам за збереження молодняку ВРХ.

На повістці розглянули заходи по проведенню вакцинації домашніх тварин, профілактики лейкозу ВРХ, контролю популяції лисиць. 

Звернули увагу присутніх на  виконанні селищною та сільськими радами своїх фінансових зобов’язань, виконанні рішень  про місцеві податки і збори, необхідності розроблення генеральних планів населених пунктів.

З настанням весни постало питання про забезпечення безаварійного пропуску льоду, повені та дощових паводків у весняний період 2018 року. Основною проблемою під час весняного паводка є затоплення та підтоплення території населених пунктів та сільськогосподарських угідь. Небезпеку в районі зазвичай становить різкий підйом рівнів води в р.Сейм, малих річках та Карабутівському водосховищі, що є потенційно небезпечним об’єктом. Зазначено на необхідність посиленої уваги органів місцевого самоврядування району на водоскидні споруди місцевих ставків.

За підсумками наради надано відповідні доручення.

Image

Image 

Перейти до вмісту