Новини

Відбувся творчий звіт Конотопського району

Image12 березня 2018 року в Конотопському районі відбувся творчий звіт району в рамках II етапу обласного фестивалю народної творчості «Квітуй в любові і добрі, Сумщино, край благословенний!» присвячений 80-й річниці утворення Сумської області.

У фойє районного будинку культури гостей свята зустрічала виставка декоративно-прикладного мистецтва митців району. У експозиції  можна було побачити авторські вироби, картини, ляльки мотанки, вироби з бісеру і природних матеріалів, виставку видань району.

Урочисто відкрили творчий звіт начальник управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації Олена Мельник, голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко, депутат Конотопської районної ради Олександр Луговий. У своїх виступах вони наголосили, що головною метою проведення фестивалю народної творчості є подальше зростання художнього рівня виконавської майстерності колективів і окремих виконавців,  відродження національних свят та обрядів,  залучення молоді до української народної творчості, збереження та підтримки історико-культурного багатства українського народу. Всі вони побажали творчим колективам  вдалих виступів.

За вагомий внесок в розвиток самодіяльного мистецтва, гідне представлення району на всеукраїнських, обласних культурно-масових заходах,

розвиток культури в селі, зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури та з нагоди II етапу обласного фестивалю народної творчості «Квітуй в любові і добрі, Сумщино, край благословенний!» присвячений 80-й річниці утворення Сумської області обласними і районними відзнаками були нагороджені очільники району, аматори сцени, депутати районної ради, голови ОТГ, а також керівники сільськогосподарських підприємств.

У звітному концерті взяли участь творчі колективи та виконавці – вокалісти, музиканти, хореографи та представники театрального напряму, які своїми виступами подарували насолоду глядачам, приємні відчуття та гордість за співочий Конотопський край.

Творчий звіт району став справжнім мистецьким святом, сповненим світлом, гармонією і радістю. Атмосфера фестивалю була святковою, а його програма склала яскраву музичну палітру, яка в черговий раз підтвердила, яка щедра на таланти Конотопська земля.

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту