Новини

Відбулася 24 сесія Конотопської районної ради 7 скликання

Image28 лютого 2018 року відбулася 24 сесія Конотопської районної ради 7 скликання. В роботі сесії взяли участь депутати районної ради, заступники голови райдержадміністрації, керівники правоохоронних та контролюючих органів, підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації, селищний і сільські голови, представники засобів масової інформації.

Основними питаннями порядку денного сесії були звіт голови районної ради Анатолія Боярчука про свою діяльність, публічний звіт голови Конотопської районної державної адміністрації Миколи Горбенка про виконання програми економічного і соціального розвитку, районного бюджету і делегованих районною радою повноважень, а також звіти про виконання програми економічного і соціального розвитку Конотопського району та районного бюджету за 2017 рік.

Коротко характеризуючи роботу районної ради, голова районної ради Анатолій Боярчук констатував: «Вищий представницький орган району працював стабільно і послідовно, забезпечуючи розвиток регіону за пріоритетними напрямками, розв’язуючи поточні питання життя територіальних громад, не перетворюючись на арену політичного протистояння. Разом із вами ми прагнули організувати її так, щоб рада якомога повніше та ефективніше виконувала свої обов’язки, передбачені чинним законодавством, і головне – компетентно приймала відповідні рішення. Сподіваюся, що нас і надалі буде об’єднувати спільна відповідальність перед мешканцями Конотопського району».

Депутати взяли до відома звіти керівників району, затвердили звіти по програмі соціально-економічного розвитку району та районного бюджету за 2017 рік, внесли  зміни на 2018 рік.

В ході сесії затвердили в новій редакції районну комплексну програму «Правопорядок на 2016-2020  роки», районну комплексну програму «Освіта Конотопщини у 2016-2018 роках», районну цільову комплексну програму «Молодь Конотопщини» на 2016-2020 роки, районну цільову соціальну програму протидії захворюванню на туберкульоз у 2017-2019 роках.

Було затверджено районну програму «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2018 рік», районну програму діагностики, лікування та профілактики вірусних гепатитів «Антигепатит» на 2018-2023 роки, районну програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2018 рік. Прийнято рішення про встановлення середньої вартості харчування в пришкільних та профільних таборах відпочинку.

Депутати проголосували за прийняття і передачу міжбюджетних трансфертів на 2018 рік по галузях освіти, охорони здоров’я, молоді і спорту, для забезпечення потреб жителів Конотопського району. Внесли зміни до рішення районної ради від 11.10.2017 «Про районну програму соціального захисту окремих категорій населення на 2018 рік».

Перейшовши до розгляду земельних питань, затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок земель сільськогосподарського призначення, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва розташованих за межами населених пунктів на території Конотопського району Сумської області, а також технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної  ділянки сільськогосподарського призначення, для подальшого продажу права оренди на земельних торгах (аукціоні), для ведення товарного сільськогосподарського  виробництва розташованої за межами населеного пункту на території Бочечківської сільської ради Конотопського району Сумської області.

            Розглянули інші питання.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту