Новини

Відбулась 22 сесія Конотопської районної ради 7 скликання

Image22 грудня 2017 року під  головуванням  голови  Конотопської районної  ради  Анатолія Боярчука відбулася чергова 22 сесія Конотопської районної ради 7 скликання.

В роботі сесії взяли участь заступники голови райдержадміністрації, селищний та сільські голови, начальники управлінь та секторів райдержадміністрації, керівники підприємств, організацій та установ району, представники засобів масової інформації.

Очільник району Анатолій Боярчук на початку пленарного засідання довів до відома присутніх, що наказом Головного управління Національної поліції в Сумській області від 18 грудня 2017 року на посаду т.в.о.начальника Конотопського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області призначений підполковник поліції Богдан Войцеховський.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного депутати прийняли рішення з майнових питань, передачі і прийняття міжбюджетних трансфертів для забезпечення потреб жителів району, внесли зміни до окремих районних програм, а також зміни та доповнення до програми економічного і соціального розвитку Конотопського району на 2017 рік, зміни до районного бюджету на 2017 рік.

            На сесії затвердили районні програми, зокрема: з розроблення схеми планування території Конотопського району на 2016-2018 роки, здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2018 рік, зайнятості населення на 2018-2020 роки, висвітлення діяльності Конотопської районної ради мистецько-інформаційним РТВ-Центром «Вежа» на 2018 рік.

Головну увагу депутатського корпусу було приділено програмі економічного і соціального розвитку Конотопського району на 2018 рік та районному бюджету на 2018 рік.

Доповідаючи про головний фінансовий документ району, начальник фінансового управління Конотопської райдержадміністрації Надія Кривченко зазначила, що проект районного бюджету на наступний рік сформовано з урахуванням вимог чинних Податкового і Бюджетного кодексів України, інших законодавчих актів та з урахуванням галузевих місцевих програм.

У процесі визначення доходів загального фонду районного бюджету враховані динаміка та тенденція надходжень податків, зборів, обов’язкових платежів отриманих за попередні та поточний роки.

Видатки по галузях бюджетної сфери заплановані з урахуванням особливостей складання розрахунків до проектів бюджетів на наступний бюджетний період, доведених Міністерством фінансів України.

Обраховані показники дозволять забезпечити видатки на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ, розрахунки за спожиті енергоносії, видатки на харчування, медикаменти та провести інші вкрай необхідні видатки.

Особливістю при формуванні районного бюджету на 2018 рік є врахування впровадження медичної реформи, згідно чого видатки на утримання медичних закладів за рахунок коштів з державного бюджету передбачені для району тільки на І півріччя.

Головний фінансист Конотопського району  також відмітила, що у зв’язку з утворенням двох об’єднаних громад, які з початку 2018 року переходять на прямі міжбюджетні відносини з державою, в районі самостійно сформовано проекти бюджетів на наступний рік Бочечківської сільської та Дубовязівської селищної рад.

На останок сесії депутати заслухали звіт про виконання плану роботи на 2 півріччя 2017 року та затвердили свій план роботи на 1 півріччя 2018 року.

З усіх питань депутати районної ради прийняли відповідні рішення.

Питання, що вносились на розгляд двадцять другої сесії районної ради сьомого скликання, були попередньо розглянуті на  засіданні постійних комісій та президії районної ради.

Image

Image 

Перейти до вмісту