Новини

Конотопський міськрайонний відділ державної виконавчої служби інформує

ImageЗАКОН «МАСКИ-ШОУ СТОП» – ЕФЕКТИВНИЙ СПОСІБ ЗАХИСТУ БІЗНЕСУ

Прийнятий парламентом закон про зменшення тиску правоохоронців на бізнес –  покликаний встановити баланс між ефективним розслідуванням і захистом прав господарюючих суб‘єктів та громадян України.

 

«Сенс закону «маски-шоу стоп» не у тому, щоб якось звузити права правоохоронних органів, а у тому, щоб забезпечити баланс між захистом прав господарюючих суб‘єктів та громадян України і дотриманням законодавства з боку правоохоронних органів. Тобто в ідеалі повинні бути ефективні розслідування правоохоронців з дотриманням прав бізнесу», – сказала заступник Міністра юстиції Олена Сукманова під час міжнародної конференції на тему: «Кримінальний процесуальний кодекс України: проблеми застосування та перспективи удосконалення».

За її словами, сьогодні по всій країні не виконується чинна норма КПК про обов‘язок слідчого забезпечити відеофіксацію обшуку, якщо є відповідне клопотання від учасника такого обшуку. «Ця норма не виконується, оскільки немає покарання за її невиконання. Тому прийнятим законом передбачено, що відеофіксація обшуку є обов‘язкова. І крапка. Ми не хочемо говорити про відповідальність за недотримання цієї норми. Ми кажемо, що обшук без відеофіксації не є доказом в суді»,- наголосила заступник Міністра юстиції.

#МаскиШоуСтоп #МінЮст #MinJust4U #ПРАВОВА_ДОПОМОГА #СКАЗАНО_ЗРОБЛЕНО #КОМАНДА #ПЕРЕМОГА

 

ЗАБУВ ПРО БОРГ? ЗАБУДЬ ПРО ВІДПОЧИНОК!

Житель міста Конотоп, який заборгував банку понад 200 тисяч гривень, ухиляючись від сплати боргу, мав намір виїхати за кордон.
Однак, завдяки вчасно вжитим державним виконавцем діям, обмеживши боржника в праві виїзду за межі України, реалізувати своє бажання залишити межі країни він не зміг. Лише погасивши заборгованість у повному розмірі, та сплативши понад 20 тисяч гривень виконавчого збору а також витрати на проведення виконавчих дій, боржник отримав право виїзду за кордон. Спеціалісти органів юстиції наголошують: Ви ще не сплатили борг? Тоді ми йдемо до Вас!

#МінЮст #MinJust4U #ПРАВОВА_ДОПОМОГА #СКАЗАНО_ЗРОБЛЕНО #КОМАНДА#ПЕРЕМОГА

 

 

Перейти до вмісту