Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageКритерії щодо блокування податкових накладних зазнали змін

Конотопська ОДПІ інформує платників ПДВ, що Міністерством фінансів  України, наказом від 18.09.2017 №776 затверджені зміни до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – наказ №776).

         Наказ №776 передбачає автоматичне врахування системою Моніторингу інформації, поданої  за встановленою формою платниками – сільськогосподарськими товаровиробниками, що внесені до Реєстру отримувачів бюджетної дотації відповідно до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України", та/або сільськогосподарськими підприємствами, що на 31 грудня 2016 року застосовували спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 Податкового кодексу України (в редакції, що діяла на 31 грудня 2016 року) і мають власну чи орендовану земельну ділянку загальною площею понад 200 га включно станом на  01 січня 2017 року, що задекларована до 20 лютого 2017 року, і у яких за період з 01 січня 2017 року не було одночасної зміни засновника і керівника та в якій зазначено коди, згідно з УКТ ЗЕД постачання (виготовлення) таких груп товарів: 01, 03, 04, 07, 08, 10, 12.

         Додаток до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних доповнено новими полями: «Сільськогосподарський товаровиробник, що до 01 січня 2017 року застосовував спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 Податкового кодексу України»; «Сільськогосподарський товаровиробник, внесений до Реєстру отримувачів бюджетної дотації».

         Окрім того,  наказом  №776 визначено, що інформація за встановленою формою  з поясненням платника податків розглядається ДФС протягом п'яти робочих днів, що настають за днем її отримання.

 

Податкова міліція Сумщини упередила незаконне вивезення до Росії технічних засобів захисту електронної інформації

У Сумській області співробітники податкової міліції спільно з прикордонниками упередили спробу незаконного переміщення до Росії  партії приладів для виявлення пристроїв негласного зняття інформації, прихованих серед жіночого взуття.

У рамках проведення операції "Рубіж-2017" неподалік Державного кордону України з Російською Федерацією затриманий автомобіль "УАЗ" під управлінням 49-річного громадянина України.

При огляді в автомобілі виявлено 4 комплекти приладів для виявлення пристроїв негласного зняття інформації і рамочну вимірювальну антену. Крім того, щоб приховати ці прилади, обіг яких обмежений, в картонні коробки порушники поклали 366 пар жіночого взуття. Орієнтовна вартість товарно-матеріальних цінностей складає близько 3 млн. гривень. Їх  планували перевезти через кордон поза митним контролем.

Автомобіль і виявлені в ньому товарно-матеріальні цінності передані співробітникам Сумської митниці ДФС, якими складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст.482 Митного  кодексу України. Товари вилучено до вирішення питання згідно з чинним законодавством.

 

Митники викрили контрабандні приціли з Росії

25.10.2017 інспекторами митного поста «Конотоп» Сумської митниці ДФС  виявлені приціли до спортивної зброї, які були приховані від митного контролю.

В ході проведення митного контролю потягу сполученням «Москва – Київ» проведено усне опитування пасажирів та провідників. Ніхто з них не заявив про перевезення заборонених або обмежених до пропуску через митний кордон предметів.

Однак, під час огляду одного з купе потягу, працівники митниці виявили приховані в міжстелевому просторі коліматорні приціли до спортивної зброї.

Наразі обладнання вилучено. Встановлюються особи, причетні до скоєння правопорушення.

 

Термін надання письмової відмови у реєстрації платника єдиного податку

Конотопська ОДПІ нагадує, що відповідно до п.299.5 ст.299 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб’єктом господарювання у встановленому порядку.

Підставами для прийняття контролюючим органом рішення про відмову у реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку є виключно:

1) невідповідність такого суб’єкта вимогам, встановленим ст.291 ПКУ;

2) наявність у суб’єкта господарювання, який утворюється у результаті реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податку, непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу, що виникли до такої реорганізації;

3) недотримання таким суб’єктом вимог, встановлених п.п.298.1.4 п.298.1 ст.298 ПКУ (п.299.6 ст.299 ПКУ).

 

На підтримку української армії перераховано більше 31 млн. гривень

За січень-вересень 2017 року від платниками податків зареєстрованими в Конотопській ОДПІ  сплачено до Державного бюджету 31,4 мільйонів гривень військового збору. Як повідомив в.о. начальника Конотопської ОДПІ Юрій Чеботарьов з початку року надходження суттєво зросли. Сума перевищення до аналогічного періоду 2016 року склала 6,3 млн. гривень,  зафіксовано збільшення надходжень 25 відсотків.

«Серед основних причин зростання відрахувань військового збору є зростання заробітних плат та їх детінізація. Більше того, наші громадяни розуміють важливість цих коштів для нашої армії, а тому сумлінно сплачують їх», – зазначив Юрій Чеботарьов.  

Нагадаємо, що військовий збір було впроваджено в Україні з серпня 2014 року, його ставка становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. 

Перейти до вмісту