Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

 ImageЗапроваджено новий сервіс для платників податку на додану вартість

ДФС доопрацьовано «Електронний кабінет платника» в частині надання доступу платникам податків на додану вартість до даних Єдиного реєстру податкових накладних (ЄРПН) в режимі реального часу щодо складених ним чи його контрагентами податкових накладних та/або розрахунків коригування (ПН/РК).

Платникам податку на додану вартість після ідентифікації з використанням ЕЦП будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів в особистому кабінеті надано можливість перегляду відомостей щодо ПН/РК, зареєстрованих, реєстрацію яких зупинено відповідно до вимог пункту 201.16 статті 201 Податкового кодексу України, а також щодо яких комісією ДФС прийнято рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Пошук інформації в ЄРПН здійснюється за основними реквізитами ПН/РК, а також за індивідуальним податковим номером продавця та покупця товарів/послуг. Також платники мають можливість завантажити ПН/РК в електронному вигляді (у форматі xml з ЕЦП).

Крім того, повідомляємо, що в Електронному кабінеті для платників ПДВ функціонують наступні сервіси: перегляд даних Реєстру платників ПДВ в режимі он-лайн; формування та надсилання Реєстраційної заяви платника податку на додану вартість, сервісних запитів та отримання витягів на них;  подання Податкової декларації з податку на додану вартість; доступ до проведених операцій та руху коштів на електронному рахунку в Системі електронного адміністрування ПДВ;  реєстрація ПН/РК в ЄРПН.

 

Оновлено форму Заявки на отримання компенсації вартості сільгосптехніки

Конотопська ОДПІ до відома сільгоспвиробників, що Мінагрополітики України наказом від 07.09.2017 №499 внесло зміни до форми Заявки для отримання часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва (далі – Заявка), затвердженої наказом Мінагрополітики від 18.04.2017 №228.  Наказ набрав чинності з 15.09.2017, з дня його офіційного опублікування (опубліковано у офіційному виданні «Офіційний вісник України» від 15.09.2017 №72).

До форми Заявки додано нові пункти: пункт 4 «Основна діяльність» – тут зазначається, чи є виробництво сільгосппродукції основною діяльністю особи (чи становить питома вага вартості сільгосптоварів не менш ніж 75% вартості всіх товарів, поставлених протягом попередніх 12-ти послідовних звітних податкових періодів сукупно); пункт 8«Ознайомлено» – особа, яка претендує на отримання часткової компенсації сільгосптехніки, має поставити відмітку про ознайомлення з вимогами п.10 і п.13 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, затвердженого постановою КМУ від 01.03.2017 №130.

 

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс – сучасний сервіс від ДФС

         Конотопська ОДПІ інформує платників податків про функціонування Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (далі – ЗІР), який надає можливість суб’єктам господарювання та громадянам самостійно у зручний для них час отримати достовірну і повну довідкову інформацію з питань податкового, митного та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено  на органи ДФС.

         ЗІР наповнюється інформацією, яка містить загальну позицію Державної фіскальної служби, без врахування особливостей конкретного платника податків та специфіки конкретних ситуацій.

         Зокрема, у  розділі «Запитання – відповіді з Бази знань» реалізована можливість самостійного пошуку інформації, шляхом ознайомлення з редакціями відповідей на запитання, з якими звертаються платники  по телефону, електронній пошті та письмово. А розділ «Останні зміни в законодавстві» повідомляє  про зміни в законодавстві з питань оподаткування, державної митної справи, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДФС.

         ЗІР допоможе мінімізувати витрати часу на отримання необхідної інформації.

 

Електронні ключі від ДФС отримали 223,5 тис. платників

Протягом січня-серпня 2017 року послугами Акредитованого центру сертифікації ключів ДФС скористалися 223,5 тис. клієнтів. Їм безкоштовно видано 775,2 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів.

Переважну більшість користувачів складають фізичні особи – 173,3 тис. Протягом зазначеного періоду вони отримали 362,7 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів.

Кількість юридичних осіб, які скористалися послугами центру, склала 50,2 тис. Їм видано 412,5 тис. цифрових підписів.

Загалом з початку діяльності Центр обслуговує 5,9 млн. сертифікатів відкритих ключів. Клієнти Центру отримують посилені електронні ключі безкоштовно, на відміну від комерційних центрів, де ця послуга є платною.

Видані центром ключі електронного цифрового підпису дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів ДФС, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України.

 

 

Роботодавці сплатили більше 288 мільйонів гривень ЄСВ

«Протягом восьми місяців 2017 року сума надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування від платників зареєстрованих в Конотопській ОДПІ становить 288,6 млн. грн., яка у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилось на 65,0 млн. грн., або 29,1 відсотків. У серпні 2017 року надходження єдиного внеску склали 38,1 млн. грн, що на 12,6 млн. грн., або на 49,7 відс., більше надходжень відповідного періоду минулого року» – повідомив в.о. начальника Конотопської ОДПІ Юрій Чеботарьов,.

«Ріст розміру надходження ЄСВ, в основному пов’язаний  з тим, що з 1 січня 2017 року законодавча влада України підвищила мінімальну заробітну плату, встановивши її  на рівні 3200 гривень.

 Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати. ЄСВ для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій) встановленого у розмірі 22 відсотки, і він підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника», – підкреслив очільник Конотопської ОДПІ.

Перейти до вмісту