Новини

Районні урочистості до 74-ї річниці визволення Конотопського району

Image13 вересня 2017 року в Конотопському районі відбулись районні урочистості «В боях відстояли село» присвячені 74-й річниці визволення Конотопщини від нациських окупантів.

Урочистий мітинг за участю першого заступника голови Конотопської райдержадміністрації Андрія Сахна, заступника голови Конотопської районної ради Ірини Клігунової, Почесного громадянина Конотопського району Геннадія Берднікова, Великосамбірського сільського голови Григорія Мазія, голови громадської організації «Інваліди війни Конотопщини» Віктора Олійника, депутатів районної ради, громадськості, молоді, школярів відбувся на  Меморіалі Слави у селі Великий Самбір.

У ці вересневі дні ми з особливою вдячністю згадуємо про учасників тієї страшної війни, які у важкій, нерівній боротьбі здобули Перемогу та низько схиляємо голову перед ветеранами, які передали свій бойовий дух і своє завзяття молодому поколінню. Нажаль і сьогодні вони повинні зі зброєю в руках відстоювати незалежність нашої Батьківщини в зоні АТО. Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захищали  незалежність нашої рідної землі.

Вшановуючи полеглих, які ціною свого життя захищали Батьківщину, представники районної влади поклали квіти до підніжжя обеліску Слави. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Цими осінніми днями, які є святом безмежної вдячності живим і вшануванням пам'яті полеглих, жителі населених пунктів Конотопського району приходять до Вічного вогню, щоби пом’янути загиблих у роки Другої світової, увічнити пам’ять про жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ті страшні роки, віддати шану живим і низько вклонитися ветеранам.

Image

Image

Image 

 Image

 Image

Перейти до вмісту