Новини

Управління СБУ в Сумській області інформує

Image На Сумщині СБУ затримала кримінального авторитета, який нелегально прибув з Росії

 Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією та прикордонниками затримали на Сумщині кримінального авторитета, який нелегально в’їхав до України з території РФ.

 

Правоохоронці виявили громадянина однієї із закавказьких країн в електропоїзді «Шостка – Київ». Оперативники спецслужби встановили, що чоловік був неодноразово засуджений у рідній країні. В Україну він потрапив поза митним та прикордонним контролем.

Кримінальний авторитет планував приїхати на Одещину до одного з етнічних угруповань та організувати низку тяжких злочинів в регіоні.

Зі слів затриманого, він у 1999 був перший раз засуджений за крадіжку транспортного засобу на строк 6 місяців. У 2004 році вдруге був притягнутий  до кримінальної відповідальності за викрадення автотранспорту, збройну перестрілку та незаконне зберігання наркотиків та отримав 23 роки ув’язнення. У 2015 році, після 11 років відбування покарання, був амністований.   

Наразі вирішується питання щодо видворення кримінального авторитета до його рідної країни.

Мешканець Сумщини скористався програмою СБУ

«На тебе чекають вдома»

            На Сумщині Програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» скористався місцевий мешканець – колишній учасник незаконних збройних формувань ОРДЛО.

            Чоловік звернувся до співробітників СБ України із заявою про те, що приєднався до бойовиків після звільнення з місць позбавлення волі на тимчасово окупованій території Луганської області.

            З часом, усвідомивши хибність своїх дій, він добровільно залишив незаконне збройне формування.

            Обставини участі чоловіка НЗФ так званої «ЛНР» перевіряються у рамках кримінального провадження. Учасник Програми очікує на рішення суду.

            Напередодні Біловодським районним судом Луганської області було звільнено від кримінального покарання мешканця Луганської області, який піддавшись російській пропаганді, брав участь у діяльності незаконних збройних формувань т.зв. «ЛНР». Незабаром він залишив лави терористів, не витримавши ганебного відношення, постійного пияцтва та пограбувань місцевого населення з боку подільників. Тривалий час чоловік переховувався, побоюючись кримінальної відповідальності.

            У 2017 році, дізнавшись з мережі Інтернет про Програму «На тебе чекають вдома», певний час не наважувався на участь в ній. Однак, передивившись низку відеозвернень вже звільнених від кримінальної відповідальності учасників Програми, чоловік, врешті-решт, звернувся до українських правоохоронців. 

            В рамках вказаної Програми до мирного життя було повернуто понад 200 наших співвітчизників.

 

Перейти до вмісту