Новини

Суничний фестиваль у Конотопському районі “Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю”

Image10 червня 2017 року у селі Малий Самбір Конотопського району на базі Сумської дослідної станції садівництва ІС УААН, відбулося районне свято-фестиваль «Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю».

За роки роботи дослідна станція садівництва стала відома далеко за межами району та області. Однією з культур, над вирощуванням і дослідженням різних сортів якої тут активно працюють, є саме суниця. А фестиваль суниці став візитною карткою Конотопського району та Сумської дослідної станції садівництва. З року в рік уже стало доброю традицією на початку літа проводити цей чудовий фестиваль.

У святі взяли участь керівники району, депутати районної ради, сільські голови, громадськість, діти.

Голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук висловив удячність усім працівникам станції садівництва, які доглядають та вирощують ці чудові ягоди. Побажав щедрих врожаїв та подякував керівнику Сумської дослідної станції садівництва В’ячеславу Фільову за організацію свята.

Першій ягідці-суниці радіють як дітвора, так і дорослі, бо вона – джерело вітамінів і першою відкриває ягідний сезон літа. Діти – а їх було багато на святі – досхочу катались на «суничному потязі», кареті, а також – на «батуті», «гірках», відвідували долину казок, ігровий майданчик, де для них було організоване цікаве дозвілля.

Поринути в атмосферу української народності можна було в історико-етнографічному музеї. Відтворений інтер’єр української селянської хати поєднав багатий етнографічний матеріал. До уваги гостей були представлені побутові речі, народний одяг, різноманітні вишивки тощо.

Увагу дітей і дорослих привернула виставка декоративних домашніх тварин і птахів, де були широко представлені кролі і кури різних порід, фазани та інші. Відбувся забіг поросят, що вже став традиційним.

Значну цікавість у гостей фестивалю викликала виставка раритетних легкових автомобілів минулих років.

Цікаву концертну програму підготували учасники художньої самодіяльності Конотопського району. Під час заходу на спортивних майданчиках зустрічались футбольні й волейбольні команди.  

І, звичайно, яке ж свято суниці без самих ягід? На фестивалі кожен міг пригоститись ягодами і купити свіжозібрані суниці з Малосамбсріських ланів. Свято залишило у кожного, хто тут побував, добрі спомини до нового літа.

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

 

Перейти до вмісту