Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageЗросли збори платежів до загального фонду державного бюджету

Протягом січня-травня поточного року Конотопською ОДПІ забезпечено збір платежів до загального фонду державного бюджету на суму 169,6 млн. гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року цей показник зріс на 66,3 відс., або на 67,6 млн. гривень. Про це повідомив в.о. начальника Конотопської ОДПІ Ю. Чеботарьов.

«За 5 місяців цього року Конотопською ОДПІ перевиконані заплановані показники зі збору платежів до загального фонду державного бюджету на 5,1 відс., державний бюджет додатково отримав 8,2 млн.  гривень – розповів Юрій Чеботарьов.

Очільник Конотопської ОДПІ також підкреслив, що тенденція з перевищення збору  платежів до загального фонду держбюджету порівняно з відповідними періодами минулого року є стабільною. Так, зокрема, у травні поточного року зібрано 32,5 млн. гривень. Це перевищує показник відповідного періоду минулого року на 41,3 відс.  (забезпечено надходження додаткових 9,5 млн. гривень.)

 

На час безвізу запроваджено інформаційну кампанію для подорожуючих

З 00 годин 00 хвилин11 червня громадяни України – власники біометричних паспортів отримають право без віз перебувати в будь-якій країні Європейського союзу (за винятком Великої Британії та Ірландії, які є членом ЄС, але не входять до складу Шенгенської зони), а також Ісландії, Ліхтенштейні, Норвегії та Швейцарії, які не є членами ЄС, але підписали Шенгенську угоду.

Україна межує з чотирма країнами ЕС – Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією, це майже 1400 кілометрів спільного кордону. На західній ділянці кордону діє 32 міжнародні пункти пропуску.

Державна фіскальна служба у рамках безвізу реалізує інформаційну кампанію по роз`ясненню громадянам правил перетину державного кордону. Кожен пропускний пункт обладнаний інформаційними стендами, де подорожуючі можуть ознайомитися з основними вимогами законодавства. На веб-порталі ДФС розміщена пам`ятка для подорожуючих за кордон, у режимі on-line працює сервіс «Кордон» http://kordon.sfs.gov.ua/, за допомогою якого громадяни матимуть можливість перевіряти завантаженість пунктів пропуску і таким чином, планувати оптимальний маршрут та розрахувати час на перетин кордону.

«Початок безвізу – історична мить для України і ми всі її з нетерпіння чекаємо. Щоб подорожі були максимально комфортними ДФС реалізує інформаційну кампанію. Ми поясняємо алгоритм дій при проходженні митного контрою, особливості застосування «зеленого» та «червоного» коридорів, запровадили просту та доступну пам`ятку для подорожуючих. Покращення сервісів та безпека громадян – були і залишаються пріоритетами для державної фіскальної служби», – зазначив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан.

 

Внесені зміни до декларації акцизного податку та акцизної накладної

Конотопська ОДПІ повідомляє, що Міністерство фінансів України затвердило зміни до:

форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку (наказ від 24.04.2017 №451 «Про затвердження Змін до форми декларації акцизного податку та Порядок заповнення та подання декларації акцизного податку»). 

форми акцизної накладної, форми розрахунку коригування акцизної накладної, форми заявки на поповнення (коригування) залишку пального, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального (наказ від 24.04.2017 р. №452 «Про затвердження Змін до форми акцизної накладної, форми розрахунку коригування акцизної накладної, форми заявки на поповнення (коригування) залишку пального, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального»).

Накази набрали чинності з 06.06.2017 з дня їх офіційного опублікування в «Офіційному віснику України» №44.

 

До уваги неприбуткових організацій!

Конотопська ОДПІ нагадує, що до 1 липня 2017 року неприбуткові організації мають привести свої установчі документи у відповідність до вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Так, Законами України від 21.12.2016 №1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» та від 06.10.2016 №1667 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень про оподаткування неприбуткових організацій» було внесено зміни до п.35 підрозділу 4 розділу ХХ Кодексу, зокрема:

– термін приведення неприбутковими організаціями своїх установчих документів у відповідність із вимогами Кодексу та подання копій таких документів до контролюючого органу подовжено до 1 липня 2017 року;

– тимчасово, до 1 січня 2018 року, не може бути підставою для виключення неприбуткових релігійних організацій з Реєстру неприбуткових організацій невиконання такими релігійними організаціями вимог до установчих документів, визначених пп. 133.4.1 п.133.4 ст.133 Кодексу.

Ті неприбуткові організації, що не привели свої установчі документи у відповідність та не надали їх копії контролюючому органу, будуть виключені з Реєстру неприбуткових організацій з 1 липня 2017 року, а релігійні організації – з  1 січня 2018 року.

 

Про план-графік проведення документальних планових перевірок на 2018 рік

Конотопська ОДПІ доводить до відома, що Законом України від 21 грудня 2016 року №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (далі – Закон № 1797) внесено зміни до пункту 77.1 статті 77 Кодексу, які набрали чинності з 01.01.2017.

Відповідно до пункту 77.1 статті 77 Кодексу (зі змінами) план-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки.

Вказані зміни знайшли відображення в наказі Мінфіну від 27.02.2017 № 294 «Про затвердження змін до Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків» (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 16 березня 2017 року за № 368/30236, розміщений на офіційному веб-сайті ДФС у розділі «Відкриті дані»), яким передбачено, що річний план-графік складається починаючи з 2018 року.

Таким чином, платники податків зможуть ознайомитись з планом-графіком на 2018 рік на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України в термін, визначений Податковим кодексом України. 

Перейти до вмісту