Новини

Конотопський район з робочим візитом відвідав голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко

Image27 квітня 2017 року з робочим візитом голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко разом із головою Конотопської районної ради Анатолієм Боярчуком, головою Конотопської райдержадміністрації Миколою Горбенком відвідали села Бочечки та Козацьке Конотопського району, оглянули соціальні об’єкти громад, інфраструктуру та поспілкувалися з місцевими жителями.

Очільник Сумщини за участі керівників району провів особистий прийом громадян. До голови облдержадміністрації зверталися мешканці району та сільські голови Бочечківської, Сахнівської, Козацької сільських рад з питань надання часткової фінансової допомоги на облаштування водогонів в населених пунктах Сахни і Козацьке, капітального ремонту дорожнього покриття в селі Бондарі, надання методичної допомоги в отриманні статусу державного значення для парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва княгині Львової та проведення розчищення каскаду ставків цього парку тощо.

Голова облдержадміністрації доручив відповідним службам детально вивчити питання для їх подальшого вирішення, підкресливши що всі реформи мають здійснюватися в інтересах людей.

Завдяки підтримки обласної влади, керівництва Конотопського району вирішується питання освітньої галузі, а саме: перевезення дітей до школи та безпека руху. Завітавши до Бочечківського НВК „ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ”   на урочистій лінійці делегація виконала почесну місію, вручивши  навчальному закладу черговий, комфортний автобус для підвезення учнів до школи.

Голова ОДА Микола Клочко, вітаючи школярів з цією знаковою подією, зазначив, що шкільний автобус − потреба для дітей, батьків та педагогічного колективу. Він зауважив, що увага влади до підростаючого покоління дуже важлива, адже саме теперішнім учням у майбутньому продовжувати розбудову країни. Влада робить все можливе для створення сприятливих умов для навчання та роботи в освітніх закладах.  Вручення шкільного автобуса − цьому підтвердження. Гості побажали школярам успіхів у навчанні та зазначили, що найприємнішим подарунком для дорослих будуть їхні здобутки та відзнаки.

У центрі уваги очільника області в селі Козацьке була амбулаторія загальної практики сімейної медицини, де обладнані сучасний стоматологічний кабінет, зроблено капітальний ремонт приміщень.

Оглянув Микола Олексійович і впорядковані приміщення та матеріальну базу Козацького НВК „ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ”. Будівлю освітнього закладу утеплено за проектом Кіотського протоколу.  З педагогами сільської школи керманич області поспілкувався про реалізацію освітньої реформи в умовах проведення децентралізації та обговорив стан фінансування галузі.

В рамках одноденного візиту делегація на чолі голови облдержадміністрації разом з керівниками району відвідали ТОВ АФ „Козацька”, яка спеціалізується на виробництві рослинницької, тваринницької продукції. Керівник агрофірми «Козацька» Віктор Гала ознайомив присутніх з реконструкцією наявних елеваторних потужностей для застосування енергозберігаючих технологій в сушінні зерна альтернативними видами палива.

Підводячи підсумки робочої поїздки очільник Сумщини залишив позитивні враження від відвідування Конотопського району.

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту