Новини

«Правова просвіта молоді Сумщини як перешкода для корупції»

Image1 лютого 2017 року в рамках проекту «Вчимося жити без корупції!», що реалізується Місцевим осередком Міжнародної громадської організації «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою» у Сумській області за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, в Конотопському районі відбувся інформаційно-мотиваційний семінар «Правова просвіта молоді Сумщини як перешкода для корупції» для молоді Конотопського району.

У семінарі також взяли участь голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко, Директор Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Муха, працівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, селищний і сільські голови.

             За словами голови осередку  Міжнародної громадської організації «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою» у Сумській області Дмитра Мальцева: «Мета цього проекту – виховання антикорупційної свідомості у жителів області для подолання корупції у суспільстві. Діяльність організації спрямована на сприяння правоохоронним органам та органам державної влади України у сфері боротьби з корупцією та тіньовою економікою, а також захист  законних, соціальних, економічних та інших інтересів громадян».

             Учасники заходу заслухали лекції відповідного змісту, переглянули тематичний відеоролик. Також, в ході семінару розповсюджено друковані матеріали, виготовлені в рамках проекту для розміщення на робочих та інших доступних місцях.  

             Кожен з учасників семінару «Правова просвіта молоді Сумщини як перешкода для корупції» в роздатковому матеріалі отримав законодавче визначення термінів, пов’язаних з корупцією, визначення за що і в якому обсязі передбачено відповідальність за правопорушення, пов’язані з корупцією у вигляді повного тексту відповідних статей законодавства зі змінами на день проведення заходу, повний перелік основних нормативно-правових актів міжнародного та національного антикорупційного законодавства.

            Учасники семінару поглибили свої знання та навички щодо профілактики та попередження корупційних правопорушень.

Image

 

 

Перейти до вмісту