Новини

Конотопський район відзначив День Соборності України

Image22 січня 2017 року в Україні відзначається 98-ма річниця з нагоди ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

Адже дата 22 січня 1919 року увійшла до національного календаря як величне державне свято, про яке мріяло не одне покоління українських патріотів – було об'єднано дві гілки українського народу, розділених історією. В Конотопському районі відбулися урочисті та культурно-просвітницькі заходи, присвячені Дню Соборності.

Саме цій знаменній події і була присвячена патріотична акція «Рушник єдності», що була проведена 20 січня 2017 року у  приміщенні Конотопської райдержадміністрації, до якої долучилися голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко, депутати районної ради, працівники установ та відвідувачі.  Ця об'єднавча акція викликала у присутніх почуття радості і гордості за свій народ, який зробив серйозний крок до об'єднання більшості етнічних українських земель в єдину державу.

Звертаючись до присутніх голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук відзначив: «День Соборності України – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності земель, духу, національної  ідеї. Довго український народ боровся за свою державність, багато крові пролито і нині проливається на сході держави борцями за Україну. Сьогодні ми маємо незалежну єдину українську державу. І спільним святкуванням ще раз підкреслюємо, що Україна не розділена, що ми – єдиний народ! Бажаю усім Вам міцного здоров’я, щастя, миру і плідної співпраці. Нехай все задумане на користь і благо нашого краю, нашої України та її народу буде успішно реалізоване».

 З нагоди визначної дати у населених пунктах Конотопського району пройшли урочистості та покладання квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків видатним державним діячам. Для учнівської та студентської молоді організовано цікаві бесіди, уроки, "круглі столи", години історичної пам'яті. Виставки інсталяції на патріотичну тематику розгорнуто в бібліотеках району.

Image

Image 

Перейти до вмісту