Новини

В Конотопському районі відбулось засідання круглого столу

Image13 грудня 2016 року на базі Конотопської районної ради в рамках проекту «Зміцнення громадського контролю щодо формування та реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми в Сумській області», громадською організацією «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» проведено засідання круглого столу для представників територіальних громад з метою обґрунтування необхідності організації інформаційних кампаній у територіальних громадах з питань протидії торгівлі людьми.

Участь у заході взяли керівництво районної ради, селищний та сільські голови, керівники і спеціалісти управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

Даний проект має на меті сприяти гідному і безперешкодному доступу жителів усіх територіальних громад Сумської області, які постраждали від торгівлі людьми до допомоги і захисту, а також до послуг із попередження торгівлі людьми, що гарантовані їм законодавством та міжнародними зобов’язаннями України у сфері протидії торгівлі людьми.

             Представники громадської організації «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» Юлія Тарасенко, адміністратор проекту «Зміцнення громадського контролю щодо формування та реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми у Сумській області» Світлана Луценко ознайомили учасників семінару зі статистикою, законодавчими актами, що визначають поняття торгівлі людьми та гарантують надання допомоги таким особам, поговорили про ідентифікацію осіб, що потрапили до ситуації торгівлі людьми та про механізми взаємодії суб’єктів тощо. Співрозмовники також переглянули презентацію та провели анкетування.

 У рамках зазначеного проекту Сумською обласною радою та громадською організацією «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» був підписаний  Меморандум про співпрацю.

Image

Image 

 

Перейти до вмісту