Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageДодатково до зведеного  бюджету України спрямовано 6 млрд. доларів США

Про виконання поставлених перед ДФС завдань та виконання плану надходжень повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.

«Наразі перед Державною фіскальною службою постали два головних і найважчих завдання –   виконання доходної частини бюджету, отримання додаткових надходжень до нього та одночасно необхідність створення сприятливих умов для ведення бізнесу, збільшення інвестиційної привабливості країни.  Можна з впевненість констатувати –  завдання, які ставились перед ДФС протягом року, виконані успішно», – зазначив очільник служби.

Він підкреслив, що за результатами 11 місяців 2016 року фіскальною службою до зведеного бюджету України спрямовано майже 677 млрд. гривень, тоді як у минулому році – 522 млрд. гривень. Тобто різниця у порівнянні з минулим роком становить близько 155 млрд. грн., або 6 млрд. доларів. При цьому до Державного бюджету (збір) надійшло 545,4 млрд. грн., тоді як у минулому році – 431,9 млрд. грн., тобто на 113,5 млрд. грн. більше. Також збільшені надходження до місцевих бюджетів, цього року забезпечено 131,3 млрд. грн, при тому що у минулому році 89,4 млрд. грн., додаткові надходження 41,9 млрд. гривень.

«Виконання та перевиконання доходної частини бюджету закладає підґрунтя для поступової стабілізації та зростання економіки країни. Перевиконання плану надходжень – це також можливість для поступового збільшення мінімальних заробітної плати та пенсії», – підкреслив Роман Насіров.

 

З початку року Конотопською ОДПІ забезпечено надходження більше 767 млн. гривень

Протягом січня-листопада 2016 року Конотопською ОДПІ забезпечено надходжень до зведеного бюджету України на загальну суму 767,9 млн. гривень. Як зазначає в.о. начальника Конотопської ОДПІ Юрій Чеботарьов, надходження  в 2016 році перевищили минулорічний показник 11 місяців на 201,9 млн. гривень. Виконання встановлених ГУ ДФС у Сумській області завдань становить 119,7 відсотків, додаткові надходження 126,3 млн. гривень.  

Зокрема, показники надходжень до державного бюджету становлять 228,7 млн. грн., а місцеві бюджети отримали 502,1 млн. гривень. Перевищення  надходжень відповідно до встановлених завдань становить  відповідно 37,0 млн. грн. та 89,3 млн. гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року приріст надходжень до державного бюджету склав 13,8 млн. грн. або 5,5 відсотків, до  місцевих бюджетів 188,1 млн. грн. або 59,9 відсотків, – наголосив Юрій Чеботарьов.

У повному обсязі виконано завдання по надходженню податку на додану вартість із ввезених на територію України товарів – 108,8 відс. додатково 7,7 млн. грн, податку на доходи фізичних осіб – 120,2 відс., додатково 68,8 млн. грн, акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів – 109,9 відс. додатково 2,8 млн. грн, податку на прибуток підприємств  – 154,4 відс. додатково8,0 млн. грн.) та інших податків і зборів зазначив очільник ДПІ.

 

На Сумщині податкова міліція виявила підпільний цех з виготовлення горілки

Працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області спільно з працівниками СБУ у Сумській області, а також з допомогою Сумських прикордонників виявлено у Шостці підпільних цех з незаконного виготовлення лікеро-горілчаних виробів.

Фахівці ГУ ДФС у Сумській області в рамках кримінального провадження здійснили обшук у м. Шостка у приміщенні одного з гуртожитків. За отриманою інформацією саме тут розливали алкоголь.

Під час обшуку виявлено алкоголь елітних марок «Jim Beam», «Red Leabel», «White horse», «Finlandia», «Elzin» та інших, у скляній тарі та тетрапаках, марковані акцизними марками Російської Федерації. Також вилучено незаконно виготовлені алкогольні напої та спирт, крім того, знаряддя для незаконного виготовлення ЛГВ: колби, мірні електронні ложки, лійки, спиртометри, шланги, порожня скляна та ПЕТ тара, пробки, есенція, барвники, харчові ароматизатори.

Всього вилучено близько 1000 літрів незаконно виготовлених ЛГВ та 70 літрів спирту на суму 161 тисяч гривен. Триває розслідування кримінального провадження.

 

Змінена форма Типового договору оренди землі

Конотопська ОДПІ інформує, що 02.12.2016 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 №843 «Про внесення змін до Типового договору оренди землі» (далі – Постанова №843), якою  удосконалена типова форма договору оренди землі.

Зокрема, відповідно до цієї Постанови фізичні та юридичні особи під час підготовки договорів оренди землі витрачатимуть менше часу та коштів за рахунок можливості укладання договору оренди на декілька земельних ділянок одного орендодавця.

Крім того, Постанова №843 приводить у відповідність Типову форму договору оренди землі до вимог законодавства, зокрема, у частині встановлення строку оренди земель сільськогосподарського призначення не менше ніж 7 років, а у разі передачі в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства, особистого селянського господарства земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які є земельними ділянками меліорованих земель і на яких проводиться гідротехнічна меліорація, – не менше ніж 10 років.

Зазначеним документом також передбачено, що відтепер сторони в обов’язковому порядку повинні погодити лише об’єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки), строк дії договору оренди, орендну плату із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду та відповідальності за її несплату.

 

Щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг

Конотопська ОДПІ доводить до відома, що 03.12.2016 набрав чинності Закон України від 03.11.2016 №1724-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг» (далі – Закон №1724) яким внесені зміни до таких Законів України: №959-XII «Про зовнішньоекономічну діяльність»; №185/94 «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті»; №996 «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»; №2709 «Про міжнародне приватне право».

Так, зокрема, зазначеним Законом передбачено, що у разі експорту послуг (крім транспортних) зовнішньоекономічний договір (контракт) може укладатися шляхом прийняття публічної пропозиції про угоду (оферти) або шляхом обміну електронними повідомленнями, або в інший спосіб, зокрема шляхом виставлення рахунка (інвойсу), у тому числі в електронному вигляді, за надані послуги.

Виручка резидентів у іноземній валюті від експорту продукції підлягає зарахуванню на їх валютні рахунки в уповноважених банках у строки виплати заборгованостей, зазначені в контрактах, але не пізніше 180 календарних днів з дати митного оформлення (виписки вивізної вантажної митної декларації) такої продукції, що експортується, а в разі експорту робіт, транспортних послуг — з моменту підписання акта або іншого документа, що засвідчує виконання робіт, надання транспортних послуг.

Первинні документи, складені в електронній формі, застосовуються у бухгалтерському обліку за умови дотримання вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

 

 

Перейти до вмісту