Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageВ Сумській митниці ДФС обговорили переваги та недоліки «Єдиного вікна»

В Сумській митниці ДФС проведено засідання «круглого столу» із суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та контролюючими державними органами. Під час зустрічі обговорено переваги та недоліки "Єдиного вікна" в Сумській області. 

 – Запровадження "Єдиного вікна" дає змогу всім суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності подати митну декларацію у зручний час, у будь-якому місці, а головне – без зайвих витрат коштів та часу. Ми прискорюємо час оформлення вантажів, мінімізації втручання людського фактору та потужної взаємодії між державними контролюючими органами, – говорить Олександр  Гуцал, начальник Сумської митниці ДФС.

Представники бізнесу підняли декілька проблемних питань. Перше  стосувалося затримки отримання інформації проходження державних  видів контролю, друге –  необхідності вирішення незручностей при перевезенні небезпечних вантажів, а саме: неподання дозвільних документів про перевізника у разі доставки таких вантажів до місця призначення на території України. – Ми запрошуємо представників бізнесу до переходу на новий рівень проведення митного контролю за системою «Єдиного вікна», яка значно прискорює зовнішньоекономічні операції завдяки принципу «мовчазної згоди», – повідомив Олександр Гуцал.

 Про електронне декларування державних службовців

Конотопська ОДПІ нагадує, що відповідно до Прикінцевих положень Закону України від 14.10.2014 №1700-VII «Про запобігання корупції» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №1700) у 2016 році службові особи, які на день початку роботи системи подання та оприлюднення декларацій займають згідно зі статтею 50 цього Закону відповідальне та особливо відповідальне становище, до яких у тому числі віднесено посади державної служби категорії «А» та «Б», зобов’язані подати щорічні декларації за минулий рік у порядку, встановленому цим Законом, протягом 60 календарних днів після початку роботи системи.

Звертаємо увагу, що термін подачі електронних декларацій відповідно до Закону №1700 за 2015 рік посад державної служби зазначених категорій закінчується 30 жовтня 2016 року.

 

Румунія, Республіка Молдова та Україна провели спільну операцію у сфері протидії митним правопорушенням

Відповідно до оперативного плану «Боротьба з незаконним обігом тютюнових виробів – 2016» протягом 15-30 вересня 2016 року митні адміністрації Румунії, Республіки Молдова та України провели митну операцію по боротьбі з незаконним обігом тютюнових виробів. Заходи були спрямовані на викриття незаконних каналів переміщення тютюнових виробів через українсько-румунську та молдовсько-румунську ділянки кордону автомобільними і залізничними видами транспорту;  встановлення причетних фізичних та юридичних осіб, притягнення таких осіб до відповідальності; а  також удосконалення обміну інформацією між митними органами України, Румунії та Республіки Молдова про підозрілі поставки тютюнових виробів.

За результатами вжиття посилених заходів контролю за законністю переміщення тютюнових виробів через українсько-румунську ділянку кордону, митницями ДФС у вищевказаний період попереджено 56 спроб незаконного переміщення з митної території України в напрямку Румунії 197,5 тис. шт. цигарок, вартість яких на українському ринку складає близько 160 тис. грн. Крім того, вилучено 7 транспортних засобів, що безпосередньо використовувались порушниками з метою незаконного переміщення тютюнових виробів з використанням спеціально обладнаних сховищ.

Відповідно до інформації, яка надсилалась митними органами Румунії, під час проведення активної фази операції компетентними органами Румунії на українсько-румунській ділянці кордону вилучено 193,3 тис. шт. цигарок та 231 кг. тютюну для кальянів.

   

Подання оновленої декларації з податку на прибуток підприємств

 за три квартали 2016 року

Конотопська ОДПІ звертає увагу, що Державною фіскальною службою України,  у зв’язку з набуттям чинності наказу Міністерства фінансів України від 08.07.2016 №585 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» (далі – Наказ №585) повідомлено про зміни, внесені до форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – декларація), та порядку її заповнення.

Враховуючи, що видання Наказу №585 обумовлено змінами у податковому законодавстві, які впливають на показники бюджету поточного року, платникам податку на прибуток підприємств, які звітують щокварталу за звітний (податковий) період три квартали поточного року, рекомендовано подавати декларацію за оновленою формою. Лист Державної фіскальної служби України від 11.10.2016 №33190/7/99-99-15-02-01-17  з роз’ясненням розміщено на офіційному веб-порталі ДФС за посиланням: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/69959.html

 Місцеві бюджети отримали понад 388 млн. гривень

 Конотопською ОДПІ за 9 місяців 2016 року забезпечено збір до місцевих бюджетів податків та зборів на загальну суму 388,6 млн. гривень що 144,7 млн. грн або  59,3 відсотків більше ніж за відповідний період минулого року. Тільки у вересні місяці місцеві скарбниці отримали 52,9 млн. гривень, що на 18,9 млн. гривень більше ніж за відповідний період минулого року.

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів у січні-вересні поточного року є податок на доходи фізичних осіб. Його надходження склали 232,7 млн. гривень.

Від землевласників та землекористувачів надійшло  75,1 млн. гривень податку на майно в частині плати за землю. 

Також до місцевих бюджетів надійшло єдиного податку 41,5 млн. гривень, в тому числі по суб’єктам сплати: юридичні особи – 4,5 млн., грн, фізичні особи-підприємці – 20,0 млн. грн, сільськогосподарські товаровиробники 17,0 млн. гривень.

Від сплати акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів надійшло 24,4 млн. гривень.

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту