Новини

Письменник Іван Корнющенко відзначив 80-річний ювілей

Image18 вересня 2016 року 80-річний ювілей відзначив письменник Іван Пилипович Корнющенко. Ім’я Івана Корнющенка добре відоме на Сумщині, а особливо на Конотопщині, де він тривалий час працював редактором об’єднаної міськрайонної газети, а нині сповна віддається літературній творчості.

Святкового вересневого дня в залі Конотопської райдержадміністрації,  крім рідних та близьких людей, шановного ювіляра привітали голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко, заступник голови Конотопської районної ради Ірина Клігунова, творча інтелігенція, педагоги та бібліотечні працівники, гості міста та району. Відділ культури Конотопської райдержадміністрації та Конотопська центральна районна бібліотека підготувала насичену програму. Учасники зібрання побажали ювіляру міцного здоров’я, щастя, благополуччя,  творчої наснаги, подальших успіхів у будь яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях.

Так, Іван Корнющенко – журналіст за професією і літературний дослідник за покликанням. Разом з цим літературознавець, фольклорист, палкий природолюб, художник, фотограф, письменник-прозаїк.

Талант Івана Пилиповича барвистий і багатогранний. Його твори цікаві, змістовні, художні. По краплинці збирає автор свої спостереження, а потім ділиться зібраним з читачами. Вже самі назви його збірок говорять про те, чим переймається душа письменника. «Мій дивосвіт» – яскраво-строката сторінка до своєрідної зеленої енциклопедії Сумщини. В книзі «Крізь призму століть» – він ревний дослідник історії і рідного краю. Щедрий поетичний дар письменника розкрився у книзі «Повернення в молодість», збірка «Було, було» знайомить читача з життям видатних діячів, що їх так багато народила щедра Сумська земля. «Афоризми. Думки. Парадокси.» – вміщує понад 400 крилатих висловів глибокого філософського змісту. Ґрунтовно розкрив життя Тараса Шевченка письменник у своїй книзі «Тарас Шевченко в моєму житті». Крім того в 2011 році Ніжинським видавництвом „Аспект – Поліграф” видана збірка листів читачів, рецензій, статей на твори І.Корнющенка, що називається „Зореносні рядки”. В 2013 році була надрукована книга про перебування Т.Г.Шевченка на Сумщині “Осяйний вінок Кобзаря”, а збірка “Розкрилля”, яка вийшла в 2016 році, включила в себе твори, написані письменником останнім часом. Свої книги, а це 25 найменувань, Іван Пилипович постійно передає безкоштовно на бібліотеки, навчальні заклади міста та району. Неможливо за такий короткий час перечислити всі твори Івана Пилиповича Корнющенка. Але шанувальники художнього слова всі їх знають і захоплюються ними.

Image

Image

Image 

 

 

Перейти до вмісту