Новини

«Наша пам’ять не згасла»

ImageВересень 1943 року – священна дата для кожного жителя Конотопського району. В ці перші осінні дні 73 роки тому розпочалося визволення Конотопщини від нациських окупантів.

9 вересня 2016 року у селі Таранське Вирівської сільської ради на оновленому Меморіалі Слави відбулось урочисте перепоховання 9 воїнів, які загинули, захищаючи Конотопську землю від нациських загарбників на початку вересня 1941року під час оборонних боїв на річці Сейм. Їхні останки були знайдені влітку 2016 року під час пошукової експедиції Конотопської міської громадської організації «Останній рубіж» та пошукового загону м. Суми «Гвардієць». Участь у заході взяли представники підприємств, установ, організацій району, ветерани, учасники бойових дій на території АТО та інших держав, депутати районної ради, молодь і діти.

Звертаючись з промовою до присутніх, голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук зазначив: «У ці дні ми з особливою вдячністю згадуємо про учасників тієї страшної війни, які у важкій, нерівній боротьбі здобули Перемогу та низько схиляємо голову перед ветеранами, які передали свій бойовий дух і своє завзяття молодому поколінню. Нажаль і сьогодні вони повинні зі зброєю в руках відстоювати незалежність нашої Батьківщини в зоні АТО. Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захищали  незалежність нашої рідної землі. Бажаю всім міцного здоров’я, миру і злагоди, ветеранам – оптимізму та довголіття! Світла і вічна пам'ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!».

Зі словами вітання до присутніх звернувся депутат районної ради Микола Клінушин.

Цього ж дня на північно-західній околиці села Таранське (т.зв. "Чортов ліс") відбулось відкриття музейно-туристичного об"єкту "Опорний пункт взводу 12-ої стрілецької роти 4-ого батальону 5-ої повітряно-десантної бригади та оглядова екскурсія для всіх охочих.  

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

 

Перейти до вмісту