Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageДо уваги платників податків!

Конотопська ОДПІ доводить до відома, що відділ контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Сумській області змінив адресу.

З 6 вересня 2016 року прийом платників податків здійснюватиметься за адресою: м. Суми, Покровська площа, 2.

ДФС активізувала діяльність щодо протидії корупції

«Антикорупційна діяльність завжди була одним із найважливіших пріоритетів у роботі ДФС, але нині ми суттєво активізували програму мінімізації корупційних ризиків у митній сфері. Тому зустріч в рамках проекту «Twinning» як ніколи актуальна та вчасна», – про це зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час круглого столу з представниками проекту. Роман Насіров відзначив, що для ДФС України важливий досвід європейських, зокрема литовських колег, у запобіганні корупційних ризиків.

«У рамках цього етапу проекту ми маємо на меті обговорити та  прийти до рекомендацій, які будуть носити як стратегічний і тактичний  характер, так і містити пропозиції, які можна реалізувати вже сьогодні», – зазначив Роман Насіров.  

Нагадаємо, проект Twinning «Підтримка ДФС України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфер» – це дворічний проект за участі України з однієї сторони та консорціуму європейських партнерів у складі Німеччини, Польщі та Литви з іншої. Головним виконавцем визначено ДФС України.  Метою проекту є сприяння в питаннях більш ефективного контролю в митній сфері та поліпшення системи боротьби з корупцією.

 

Відомості про власні доходи отримуємо он-лайн

Конотопська ОДПІ доводить до відома, що ДФС України запроваджено електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису». Новий сервіс дає можливість отримати відомості про власні доходи в режимі он-лайн. Сервіс особливо необхідний для  проведення кампанії декларування майнового стану,  у зв’язку з тим, що державні службовці зобов’язані звітувати про доходи отримані у минулому році.

З метою отримання відомостей про власні доходи необхідно мати електронний цифровий підпис та сформувати запит за допомогою «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС», яке розміщене на офіційному веб-порталі ДФС України («Головна сторінка» – «Фізичним особам» – «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми ви плачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді»). Новостворений сервіс запрацював у штатному режимі з 1 вересня 2016 року. Відтепер відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків можна отримати в електронному вигляді за останні три роки, а відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.

 Звертаємо  увагу на те, що фізична особа – платник податків відповідно до норм Закону України «Про захист персональних даних» може сформувати запит на отримання інформації виключно про себе, інформація щодо третіх осіб у відповідь на такий запит не надається.

 

Місцеві бюджети отримали більше 335 млн. гривень

             Конотопською ОДПІ за 8 місяців поточного року забезпечено збір до місцевих бюджетів в сумі 335,6 млн. гривень що на 59,9 відсотків більше ніж за відповідний період 2015 року.

У серпні 2016 року місцеві скарбниці отримали 51,3 млн. гривень, це на 17,2 млн. гривень більше ніж за відповідний період минулого року.

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів у січні-серпні поточного року є податок на доходи фізичних осіб. Його надходження склали 197,5 млн. гривень.

Від землевласників та землекористувачів надійшло 66,4 млн. гривень податку на майно в частині плати за землю. 

Також до місцевих бюджетів надійшло: єдиного податку – 36,8 млн. гривень та  акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 21,0 млн. гривень.

 

Вилучено більше 3 тисяч літрів небезпечного для життя і здоров’я алкоголю

Працівники податкової міліції Сумської області спільно вилучили більше 3 тисяч літрів небезпечного для життя і здоров’я алкоголю.

 У ході операції «Акциз-2016» у рамках кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів працівниками прокуратури Сумської області спільно зі співробітниками оперативних та слідчих підрозділів фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в Сумській області провели санкціонований обшук виробничих приміщень комерційного підприємства. Обшук проводився з метою вилучення з обігу неякісної продукції – небезпечної для життя і здоров’я людей в разі  її вживанні. Досудове розслідування триває.  

 

Застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку

Конотопська ОДПІ нагадує, що Згідно п. 296.10 ст.296 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) не застосовуються платниками єдиного податку:

– першої групи;

– другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 грн. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 грн. застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої і третьої груп, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (надання послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з метою визначення необхідності застосування РРО повинні самостійно визначити перевищення обсягу доходу понад 1000000 грн. При цьому враховується обсяг доходу за поточний звітний податковий рік. Обсяг доходу з метою застосування критерію (понад 1000000 грн.) визначається з урахуванням всіх доходів, які відповідно до п.292.1 ст.292 Кодексу включаються до складу доходу платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця.

Перейти до вмісту