Новини

Прийом громадян в селах Жовтневе та Шпотівка

ImageДецентралізація влади передбачає побудову ефективної системи місцевого самоврядування, зокрема створення спроможних територіальних громад. Наразі в районі триває процес обговорення з населенням створення спроможних громад.

            Питання проведення децентралізації активно обговорювались в ході виїзного прийому громадян, що проводили голова районної ради Анатолій Боярчук та голова райдержадміністрації Микола Горбенко в селах Жовтневе та Шпотівка.

            Керівники району в ході відкритого діалогу давали роз’яснення про те, що таке децентралізація влади, яка її мета, як вона проходитиме та вплине на жителів населених пунктів.

Особливо бурхливо обговорення даного  питання проходило в с.Жовтневе. Окремі жителі села виступають проти об’єднання. Інші схиляються до думки, що потрібно приєднатись до територіальної громади, і що зміни, які відбудуться в процесі децентралізації, підуть селу тільки на користь – з’являться кошти на ремонт доріг, облаштування приміщень соціальної сфери тощо.

 «Реформа з децентралізації передбачає відродження українського села, а в підсумку – відродження української економіки. В кожному селі, громаді мають бути створені належні умови для життя людей, зокрема у сферах освіти, охорони здоров'я, культури» – звернувся до присутніх голова районної ради Анатолій Боярчук.

            Також людей цікавили земельні питання – по укладанню договору на користування громадським пасовищем та користування землями на сіножаті на які вони отримали вичерпні відповіді від начальника управління Держземагенства у Конотопському районі Сумської області Ірини Сопрун.

            Поміж інших обговорювали питання присвоєння Жовтневському НВК імені колишнього голови колгоспу А.В.Навального.

            В с.Шпотівка людей цікавили як особисті питання, так і ті, що непокоять увесь район. Зокрема, ремонту доріг, будівництва шлюзу на ставку, переоформлення земельних паїв тощо, і поміж інших – проведення децентралізації, яка непокоїть кожного жителя району. Люди в селі розуміють, що децентралізація може стати шляхом до покращення рівня життя і вирішення багатьох питань роботи соціальної сфери.

            Окремі питання керівниками району взяті на контроль, на інші люди отримали вичерпні відповіді.

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту