Новини

Відбулася 9 сесія Конотопської районної ради 7 скликання

Image27  липня  2016  року  під  головуванням  голови  районної  ради  Анатолія Боярчука відбулася чергова 9 сесія Конотопської районної ради 7 скликання.

В роботі сесії взяли участь депутат Сумської обласної ради Іван Романюк, перший заступник керівника Конотопської місцевої прокуратури Андрій Наталич, керівництво райдержадміністрації, начальники управлінь, відділів та секторів райдержадміністрації, селищний та сільські голови району, представники засобів масової інформації.

На початку пленарного засідання голова районної ради Анатолій Боярчук нагородив подяками за сприяння та практичну допомогу у проведенні урочистих заходів з нагоди 357-ї річниці перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського в Конотопській битві 1659 року, трудові колективи ДП «Конотопський агролісгосп», філії «Конотопський райавтодор», торгового дому «Стожари».

Одним з перших питань на сесії районної ради розглянуто питання присвоєння звання Почесний громадянин Конотопського району Чепурній Маргариті Олександрівні. Чепурна М.О. 56 років пропрацювала на педагогічній ниві Конотопщини, виховала не одне покоління видатних осіб, випустила ряд поетичних збірок, внесла вагомий особистий внесок у громадське життя як с.Попівки так і району вцілому, ініціювала відкриття історико-краєзнавчого музею села Попівки, де  представлені старовинні експонати, що розповідають про історію виникнення та видатних постатей села.

Депутати затвердити звіти про виконання програми економічного і соціального розвитку району та районного бюджету за 1 півріччя 2016 року.

Прийняли ряд міжбюджетних трансфертів, що передаються з сільських бюджетів для зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти та медицини, а також для проведення співфінансування поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин.  

            Також переадресували з Конотопського районного бюджету 52 відсотки розрахункового показника Конотопському міському бюджету для забезпечення медичним обслуговуванням населення Конотопського району на вторинному рівні медичними закладами міста Конотоп.

На прохання депутатів головний лікар КЗ "Конотопська центральна районна лікарня імені академіка Михайла Давидова" Володимир Носач прозвітував про використання коштів, які були виділені депутатським корпусом районної ради на попередніх сесіях для зміцнення матеріально-технічної бази Конотопської ЦРЛ та для подальшого введення в експлуатацію пологового будинку з діагностичним центром та дитячою поліклінікою. Відповідаючи на запитання депутата районної ради Миколи Клінушина, Володимир Носач запросив всіх відвідати пологовий будинок після введення його в експлуатацію.

В ході сесії народні обранці надали згоду на оренду та реконструкцію частини нежитлового приміщення в с.Салтикове для розміщення відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району.

Затвердили ряд районних програм в новій редакції, а саме: «Освіта Конотопщини у 2016-2018 роках», «Здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які згідно із законодавством мають на це право, автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016 рік», «Зміцнення матеріально-технічної бази та розширення мережі відділень в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, які надають соціальні послуги незахищеним верствам населення на 2016 рік», «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2016 рік» та інших.

Дискусії виникли при обговоренні питання про ліквідацію навчально-виховних комплексів. Згідно чинного законодавства ліквідації підлягають школи, в яких менше 25 учнів. В районі це – Кошарівський, Сім’янівський, Шпотівський та Хижківський НВК. Депутати висловились за збереження мережі навчальних закладів району, оскільки всі вони є навчально-виховними комплексами, тобто крім учнів в даних закладах є ще й вихованці дошкільного віку, яких до уваги законотворці не взяли. Після довгих дебатів, депутати не підтримали рішення про ліквідацію навчально-виховних комплексів.

Депутати також погодили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок земель державної та приватної власності сільськогосподарського призначення, які розташовані за межами населених пунктів на території Конотопського району.

Image 

Image 

Image 

Image 

Image 

Image 

 

Перейти до вмісту