Новини

Перший регіональний форум місцевого самоврядування «Досвід реформ»

Image1 липня 2016 року делегація Конотопського району на чолі керівництва Конотопської районної ради у складі селищного та сільських голів взяла участь у першому регіональному форумі місцевого самоврядування «Досвід реформ».

Захід проходив в м.Суми у приміщенні театру драми та музичної комедії ім. Щепкіна, за участі керівництва Сумської обласної ради, народних депутатів України, представників Міністерств, обласних рад інших регіонів, а також понад 500 представників органів місцевого самоврядування, визнаних міжнародних та українських експертів у сфері розвитку міст та муніципальної політики.

«Сила України – у силі її громад і регіонів. Об’єднання в одну потужну еліту є ключем до вирішення багатьох проблем життєдіяльності громад. Якщо ми всі, як один, поставимо питання, – нас почують. Тож головне завдання нашого форуму – об’єднатися задля того, аби про наші проблеми дізналися у вищих щаблях влади і тільки таким чином ми зможемо їх вирішити», – резюмував у своєму виступі голова Сумської обласної ради Семен Салатенко.

У ході дискусійних панелей відбувся обмін досвідом між представниками місцевого самоврядування, громадськими діячами, науковцями, експертами щодо практичного досвіду впровадження реформ на територіях Сумської, Полтавської, Харківської областей. Учасники форуму обговорили актуальні проблеми і перспективи у сфері місцевого самоврядування та ознайомились із загальноукраїнськими тенденціями подальшого розвитку територій.

За підсумками Форуму сформовано резолюцію, яку учасники скерують до центральних органів законодавчої та виконавчої влади України.

Image 

Перейти до вмісту