Новини

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Image22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшло у життя мільйонів українців. Святий обов’язок нашої пам’яті заповіт предків – передати майбутнім поколінням всю правду про війну, її переможців, боронити рідну землю, так рясно политу кров’ю її захисників. Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, одночасно віддаючи шану живим учасникам тепер уже далекої війни, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Велику Перемогу.

 

В Конотопському районі у центрі с.Таранське, Вирівської сільської ради, біля Стели загиблим воїнам відбувся мітинг-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Поблизу пам’ятного знаку знаходяться  також поховання, де знайшли вічний відпочинок 27 воїнів часів Другої світової війни, останки яких вдалося знайти спільними зусиллями представників громадської організації «Останній Рубіж» та Сумського пошукового загону «Гвардієць».

Керівництво району, депутати районної ради, керівники установ і служб району з трудовими колективами, учнівська молодь, громадськість, вшанували пам'ять загиблих в Другій світовій війні покладанням квітів до Стели загиблим воїнам. В храмах району відбулись панахиди за загиблими.

Весь світ завдячує нашому народу за хоробрість та героїзм, виявлені у боротьбі з нацизмом. Українці стали на захист своєї Батьківщини, мужньо боролися на всіх фронтах, кували перемогу в тилу, у партизанських загонах, у підпіллі на окупованій території. Ось чому в День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі бою, кого замучили у таборах, кого розстріляли у в’язницях, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника.

Тож низький уклін захисникам рідної землі у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту