Новини

Проведено нараду з сільськими головами

Image13 квітня 2016 року в адмінбудинку Конотопської районної державної адміністрації керівництво Конотопського району провели нараду з сільськими головами.

Одним з основних питань обговорення було врегулювання відшкодування перевізникам витрат за перевезення пільгових категорій громадян у Конотопському районі.

На початку наради очільників територіальних громад поінформували про ситуацію, яка склалася в районі з перевезенням пільгових категорій громадян на маршрутах загального користування та запропонували спільно опрацювати шляхи вирішення.

У районі  нараховується 8816 осіб, які мають право на пільговий проїзд.

Питання перевезення пільгових категорій громадян та компенсація витрат перевізникам за ці послуги є одним із найпроблемніших питань, яке з настанням нового року постало перед усіма містами України. Адже у Державному бюджеті на 2016 рік не передбачено коштів на відшкодування перевізникам витрат на здійснення пільгових перевезень.

Для уникнення соціальної напруги, пов’язаної з відмовою у перевезенні пільгових категорій громадян, влада району намагається знайти оптимальне рішення. Саме тому, вже вкотре проведено спільне засідання задля вирішення даного питання. 

Учасники наради розглянули та опрацювали механізм і розрахунок обсягів субвенції з селищного і сільських бюджетів району до районного бюджету для компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом загального користування у внутрішньорайонному сполученні Конотопського району.

Image 

Перейти до вмісту