Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageУвага! Конотопська ОДПІ 5 лютого 2016 року об 11-00 годині в актовому залі податкової інспекції проводить безкоштовний семінар для платників податків присвячений актуальним змінам в оподаткуванні прибутку підприємств та податку на додану вартість.

Запрошуються всі бажаючі суб’єкти господарювання!

До уваги платників ПДВ! За січень 2016 року необхідно звітувати за новою формою декларації

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області повідомляє, що з 1 лютого 2016 року набули чинності нові форми звітності з податку на додану вартість. Оновлені форми податкової декларації з ПДВ, уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань та розрахунку податкових зобов’язань, нарахованих одержувачем послуг, який не зареєстрований платником ПДВ, а також новий Порядок заповнення та надання податкової звітності з ПДВ затверджені наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21. Цей наказ опублікований у газеті "Урядовий кур’єр" від 30.01.16 г. № 19.

Нова форма декларації, зокрема, у вступній частині має лише 5, а не 8  реквізитів. А от у розділі першому декларації додано новий рядок (наразі він має номер 4), у якому відображається нарахування податкових зобов’язань  згідно норм  п. 198.5 Податкового кодексу України  (так звані «умовні поставки) та згідно  п. 199.1 ПКУ  (у разі одночасного здійснення як оподаткованих, так і неоподаткованих операцій).

Зазнали змін також і інші розділи податкової декларації з ПДВ та додатки до неї. Докладніше ознайомитись з новою формою декларації та Порядком її оформлення  можна за посиланням: http://ukurier.gov.ua/media/documents/2016/01/29/2016_01_30_21mfu.pdf

Платники податку на додану вартість звітують за новою формою в електронному вигляді починаючи зі звітів за січень 2016 року.

 

Податкові міліціонери Сумщини перекрили незаконний канал постачання підакцизних товарів вартістю понад 120 тис. гривень

Співробітниками податкової міліції Сумської області в ході проведення  операції «Акциз-2016» та розслідування кримінального провадження на підставі ухвали суду здійснено обшук складського терміналу компанії – поштового перевізника.  Під час обшуку виявлено понад три тисячі пачок цигарок, двадцять  тетрапаки із горілкою «Пшенична», та понад 50 пластикових каністр зі спиртом. Упаковки тютюну та алкоголю не мали встановлених законом акцизних марок.  Поруч з продукцією також були виявлені  запаковані у поліетилен понад 50 тисяч марок акцизного податку з явними ознаками підробки. Акцизну продукцію вартістю понад 120 тис. грн. вилучено.

Тривають слідчо-оперативні заходи.

 

Увага! Телефонні шахраї продовжують вимагати гроші з підприємців

Відділ  власної безпеки при ГУ ДФС у Сумській області ГУВБ ДФС попереджає про збільшення кількості випадків шахрайських дій, здійснених злочинцями під виглядом працівників органів Державної фіскальної служби України. 

Так, на мобільний телефон підприємця чи посадової особи підприємства телефонує невідома особа, яка звертається  нібито від імені співробітників  ГУ ДФС у Сумській області. Шахраї просять грошову винагороду за вирішення тих-чи інших проблемних питань, наприклад: для надання так званої  «фінансової допомоги для прийому перевіряючих із ДФС України» або вимагають кошти за не проведення перевірки фінансової діяльності підприємства, чи на потреби   працівників служби.  

Відомо, що останні дзвінки сумським суб’єктам господарювання були зроблені  з номеру 066-654-32-54. Наразі оперативники встановлюють осіб, причетних до шахрайських дій.

Своїми діями шахраї не лише наносять збитки підприємцям та підприємствам, але й підривають авторитет органів ДФС.

Шановні підприємці! Не потрапляйте «на гачок» до шахраїв. При отриманні подібних пропозицій негайно звертайтеся до органів поліції.

 

За перший місяць деклараційної кампанії конотопчани задекларували 637 тис. грн.  доходу

Про це повідомив журналістам місцевих ЗМІ в. о. начальника Конотопської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області Юрій Чеботарьов.

За словами посадовця, в січні місяці 2016 року громадянами до Конотопської ОДПІ було подано 8 декларацій про майновий і доходи і загальна сума задекларованого доходу склала 637,2 тис. грн. Сума податку на доходи фізичних осіб, яку декларантам доведеться сплатити до бюджету дорівнює майже 32 тис. грн. А загальна сума задекларованого військового збору – майже 10 тис. грн.

Юрій Чеботарьов нагадав, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих в минулому 2015 році.  Податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до 1 травня у випадку отримання доходів від осіб, що не є податковими агентами, доходів від надання в оренду майна, отримання благодійної допомоги від фізичних осіб, іноземних та інвестиційних доходів, від продажу рухомого та нерухомого майна та інших неоподаткованих доходів.

Протягом року громадяни також можуть подати декларацію з метою реалізації права на отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

 

Для зручності ведення бізнесу рекомендуємо користуватися електронним сервісами від ДФС

Для якісного обслуговування платників Державна фіскальна служба України пропонує платникам скористатись електронними сервісами.

Зокрема, на офіційному веб-порталі ДФС функціонує сервіс «Електронний кабінет платника податків». Для інформаційної підтримки та технічної допомоги суб’єктам господарювання пропонують скористатися послугами call-центру ДФС. Цікавою для користувачів є також інформація щодо потенційних бізнес-партнерів з реєстру платників ПДВ.

Крім того, можна скористатися автоматизованою системою «Єдине вікно подання електронної звітності» ДФС.

 

У 2015 році до держбюджету надійшло 111,1 млн. грн. від реалізації майна, що перейшло у власність держави

У 2015 році до держбюджету надійшло 111,1 млн. грн. за результатами розпорядження товарами, валютою та цінностями, що перейшли у власність держави.

Зокрема, реалізація конфіскованого майна принесла бюджету України 21,3 млн. грн. У порівнянні з 2014 роком цей показник зріс в 3 рази.

Також 3,5 млн. грн. зараховано до бюджету від реалізації органами Державної виконавчої служби майна, яке безпосередньо митницями не вилучалось.

У свою чергу, від реалізації митницями швидкопсувного майна, вилученого у справах про порушення митних правил, а також майна, що підлягає поверненню за рішенням суду (власник не звернувся) держава отримала додатково 2,9 млн. грн. надходжень.

За звітний період митницями реалізовано товарів по закінченню термінів зберігання та розміщених у митний режим відмови на користь держави на загальну суму 8,5 млн. грн., які також перераховані до бюджету України.

Крім того, за 2015 рік до держбюджету зараховано валюти та цінностей на суму 74,9 млн. грн.   

 

Перейти до вмісту