Новини

Патріотична акція «Україна – територія гідності та свободи»

Image20 листопада 2015 року в селі Шевченкове Конотопського району, біля  пам'ятника генія українського народу – поета, художника і письменника Тараса Григоровича Шевченка відбулася Патріотична акція «Україна – територія гідності та свободи» з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи!

В заході прийняли участь голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко, депутат районної ради, голова правління ВАТ “Радгосп Шевченківський” Микола Зінченко, громадсько-політична організація «Правий сектор», працівники сільської ради та школи, учні, місцеві жителі.

             «День Гідності та Свободи є символом Революції гідності, яка змінила Україну. Український народ на весь світ продемонстрував патріотизм і беззастережну відвагу на шляху розбудови демократичних цінностей. У час сьогоднішніх важких випробувань усім нам необхідно об’єднати зусилля для захисту майбутнього нашої держави. Вірю, що зможемо захистити незалежність і територіальну цілісність України, адже ми є гідними нащадками козацького роду. Пам’ятаймо, що безцінний скарб – Свободу та Гідність – здобули герої «Небесної Сотні», а утверджують сьогодні наші мужні воїни на Сході України!» – зазначив в ході виступу голова районної ради Анатолій Боярчук.

             До підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку лягли живі квіти від очільників району і жителів. Під час патріотичної акціїї лунали вірші про Україну у виконанні школярів, що створювало святкову атмосферу і сповнювало всіх присутніх почуттям гордості за нашу красиву, багату, незалежну країну.

             Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих на Майдані, віддали пошану «Небесній сотні» та полеглим воїнам в зоні АТО, героям, які віддали свої життя за свободу Батьківщини.

             Проведений захід сповнював всіх присутніх почуттям гордості за нашу Україну, а також патріотів, які в ній проживають.

Image

Image

Image

Image 

 

Перейти до вмісту