Новини

У Землянці відзначили день села

Image26 вересня 2015 року в селі Землянка Конотопського району відбулись урочистості з нагоди визволення села від нацистських загарбників та з нагоди заснування населеного пункту. Мешканці села від малого до великого, відклавши всі справи, зібралися в одну родину, щоб разом відсвяткувати цю подію. На святі також були присутні керівництво району, депутати, керівники підприємств.

З Днем села жителів територіальної громади привітав голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук та у своєму вітальному  виступі зазначив, що найважливіше те, що Землянка – це село, де живуть добрі та працьовиті люди, і завдяки підтримці депутатів, спонсорів, село живе і буде жити.

На урочистому концерті вітали як найстарших, так і молодят, а також ветеранів подружнього життя, багатодітні родини, кращих господарів. Привітання на свою адресу приймали кращі представники трудових колективів, які працюють в населеному пункті. Усі вони були відзначені грамотами і подарунками.

З кожним роком все менше серед нас залишається ветеранів Великої вітчизняної війни. Тому в цей святковий день,  з нагоди 72-ї річниці визволення Конотопщини у Другій Світовій війні, Дня партизанської слави та  Згідно Указу Президента України від 28 жовтня 2014 року № 829 «Про встановлення відзнаки Президента України – медалі "70 років визволення України від фашистських загарбників"» голова районної ради Анатолій Боярчук урочисто вручив  ветерану війни Миколі Солдатенку відзнаку Президента України – медаль «70 років  визволення України від фашистських загарбників».

У цей пам’ятний святковий день біля пам’ятника воїнам-визволителям всіх загиблих було вшановано хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя монументу.

Насиченою і цікавою в цей день була програма спортивних заходів. На стадіоні відбувся товариський матч з міні-футболу між місцевими командами, проводились змагання з армреслінгу, перетягування канату, підняття гирі, в яких показати свою силу і спритність мали змогу усі бажаючі. Всі переможці отримали призи та подарунки.

На святі усіх бажаючих пригощали українськими стравами та напоями. Свято Дня села дозволило зупинитись  на мить у вирі повсякденних турбот, по-новому подивитись на  чарівний куточок України, в якому випало жити і працювати, на талановитих і чуйних людей, які поруч.
 
Image
 
Image 

Перейти до вмісту