Новини

Відбулася сорок восьма сесія Сумської обласної ради

Image23 вересня 2015 року під головуванням заступника голови Сумської обласної ради Віри Лаврик відбулася сорок восьма сесія Сумської  обласної ради шостого скликання, у роботі якої взяли участь керівництво районної ради.

Депутати внесли зміни до обласної програми соціального захисту населення та обласного бюджету. Зокрема, прибуткова і видаткова частини обласного бюджету збільшені на 4,025 млн грн. Кошти вільного залишку будуть спрямовані на вирішення соціальних проблем жителів області. Зокрема, додатково виділено 1,5 мільйона гривень для надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих при виконанні службового обов’язку під час проведення антитерористичної операції, на ремонт обласного клінічного госпіталю, Сумському геріатричному пансіонату для ветеранів війни та праці для капітального ремонту мережі теплопостачання, на добудову обласного психоневрологічного диспансеру в м. Суми (П черга), реконструкцію обласного комунального закладу «Обласний клінічний перинатальний центр», тощо.

На сесії слово мали студенти УАБС, які просили допомоги депутатів, аби зберегти власний ВИШ. Заступник голови обласної ради Віра Лаврик запропонувала створити робочу групу, яка буде відстоювати інтереси області з цього питання.

Обласні парламентарі направили звернення до вищого керівництва держави. Зокрема, щодо недопущення передачі об’єктів соціально-культурної сфери ДВНЗ «Українська академія банківської справи Національного банку України» до сфери управління Міністерства молоді та спорту України та щодо створення у Сумській області військового інституту.

Також депутати надали дозволи на передачу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в оренду, внесли змін до чисельності та структури виконавчого апарату обласної ради, затвердили ряд кадрових призначень.

Image

Image 

 

Перейти до вмісту